Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Godt 3-netværk i de fire storbyer

Godt 3-netværk i de fire storbyer

I en ny rapport Teknologisk Institut har udarbejdet over dækninger og stabilitet på mobil-operatørernes net i Danmark, klarer 3 sig godt. På nogle områder er de faktisk bedre end konkurrenterne.

Ny rapport slår fast at 3 har et godt net i Danmarks fire største byer. Især på dataoverførsel klarer 3 sig rigtig godt.
Ny rapport slår fast at 3 har et godt net i Danmarks fire største byer. Især på dataoverførsel klarer 3 sig rigtig godt.

Teknologisk Institut har målt følgende tre forhold: A / Indendørs dækning på samtale/sms i Storkøbenhavn, Århus, Odense og Ålborg. B/ Indendørs dækning på video- og musikstreaming udelukkende på 3’s netværk. C/ Indendørs dækning på datadownload via mobiltelefonen.

I målingerne er 3 næsten på højde med konkurrenternes mobilnetværk på tale og sms. TDC, Sonofon og Telia har et til to udfald ud af 420 opkald. Resulatet er for 3’s vedkommende 5 udfald.

På video og streaming af musik, som 3 er den eneste der tilbyder, målte Teknologisk Institut en fejlprocent på 5.

Data ikke problemfrit

TDC Mobil er i fuld gang med og udbygge sit 3G netværk. Allerede nu er der dækning i blandt andet Storkøbenhavn, Århus, Ålborg og Odense. Alligevel klarer TDC Mobil sig markant dårligere end 3.

Ud af 420 målinger har 3 18 udfald og manglende forbindelser og 144 fejlopkoblinger, hvorimod der på TDC’s netværk er 121 udfald og manglende forbindelser og 315 fejlopkoblinger.

Selvom 3 her vinder over TDC Mobil, er der dog et stykke vej til problemfri benyttelse af datakort til den bærbare. 144 fejlopkoblinger hos 3 svarer til at man oplever fejl ved opkoblingen hver godt tredje gang. TDC's tilsvarende tal er 1,3 - altså næsten fejl hver gang man forsøger at tilslutte.

Resultatet svarer fint til den fornemmelse vi på Mobilsiden.dk har haft, i forbindelse med vores test af 3G datakort fra TDC Mobil og 3.

Info om målingerne

Målingerne er udført i Storkøbenhavn, Århus, Odense og Ålborg i januar og marts 2006. Der er målt på antal tjenester, antal opkald og efterfølgende målinger af afbrudte opkald, manglende netværksforbindelser og opkaldsfejl.

Rapporten er bestilt af 3, men udført af Teknologisk Institut, som egenhændigt har besluttet, hvilke 420 steder testen skulle gennemføres.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies