Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google åbner op for mobilbetaling med Android Pay

Google åbner op for mobilbetaling med Android Pay

I dag åbner Google op for lynhurtig Android Pay-mobilbetaling med over 1 million forskellige understøttede steder - dog kun i USA til at starte med.

Android Pay fungerer på alle mobiler med Android 4.4 KitKat eller nyere og med en NFC-chip, men kun i USA indtil videre.
Android Pay fungerer på alle mobiler med Android 4.4 KitKat eller nyere og med en NFC-chip, men kun i USA indtil videre.

Googles første løsning til mobilbetaling, Google Wallet, der blev søsat helt tilbage til 2011, vandt aldrig indpas hos forbrugerne. Det vil den store it-gigant for alvor lave om på med dagens udrulning af det andet forsøg, der går under navnet Android Pay.

Android Pay er Googles pendant til Apple Pay, som fungerer på alle Android-smartphones med en indbygget NFC-chip og som kører med KitKat-softwaren (version 4.4) eller nyere. Konceptet er yderst simpelt. Hold din Android-smartphone kortvarigt over betalingsterminalen, og så er købet helt automatisk gennemført.

Læs også: Android M er officielt - de 6 største nyheder

Det kan lade sig gøre, fordi du i din nye Android Pay-app, som erstatter den gamle Google Wallet-app, skal oplyse dit kreditkort. Her er alle de populære korttyper fra alle de store banker i USA understøttet ved dagens lancering, som kun er begrænset til USA.

For at opretholde sikkerheden og beskytte brugerne mod misbrug er der implementeret en teknologi, sådan at dit kortnummer og andre oplysninger fra dit kort er skjult bag et virtuelt og tilfældigt genereret. Dit rigtige kortnummer sendes altså ikke ud til de terminaler, hvor du benytter Android Pay med din smartphone.

Disse samarbejdspartnere er blot en meget lille del af dem, der understøtter Android Pay.
Disse samarbejdspartnere er blot en meget lille del af dem, der understøtter Android Pay.

1 million understøttede steder

I blogindlægget fortæller Google, at betaling med Android Pay allerede er muligt over 1 million forskellige steder i USA. Det dækker over alle tænkelige typer af butikker, supermarkeder og fastfoodkæder.

Læs også: Kun 6 % bruger Apple Pay i butikker

Ærkerivalen Apple kunne i juni måned offentliggøre, at man snart ville runde 1 million steder i landet, hvor Apple Pay kan bruges som betalingsform.

Android Pay på vej til flere lande

Hvis du ærgrer dig over, at du ikke kan bruge Android Pay herhjemme i Danmark endnu, er der formentlig håb forude. I et opslag på Google+ fortæller Android-teamet, at betaling i butikker med Android Pay ”snart kommer til flere lande”.

Læs også: Samsung og MasterCard bringer Samsung Pay til Europa

Det kan være om en uge, en måned eller et år – det er endnu uvist, men i hvert fald bliver Googles andet skud inden for mobilbetaling ikke kun forbeholdt amerikanerne, som det var tilfældet med Google Wallet.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies