Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google antyder hvilke Nexus-enheder der får Android N og O

Google antyder hvilke Nexus-enheder der får Android N og O

Selv om Android N og endda næste års Android O ikke engang er lanceret, kan Google allerede indirekte have meldt ud hvilke Nexus-enheder der kan opgraderes.

Google er endnu i fuld sving med at færdigudvikle den kommende Android N-software, der udgives i sin færdige form i løbet af de næste tre måneder. På nuværende tidspunkt er det derfor uvist hvilke af Googles egne Nexus-smartphones og -tablets, der kan opgraderes til den kommende software.

Det kan it-giganten dog meget vel selv have givet svar på indirekte takket være en supportside, der viser indtil hvornår de enkelte Nexus-produkter er garanteret at modtage Android-softwareopgraderinger.

Læs også: Google navngiver Android N før tid

Google har en politik om, at dets Nexus-smartphones og -tablets opgraderes i mindst to år, hvilket typisk svarer til, at der modtages to nye, store Android-versioner. Dertil følger et ekstra år med sikkerhedsopdateringer, som dog ikke ændrer på hvilken Android-version, der er installeret.

EnhedIngen garanteret opdatering af Android-version efter
Nexus 6P September 2017
Nexus 5X September 2017
Nexus 9 Oktober 2016
Nexus 6 Oktober 2016
Nexus 5 Oktober 2015
Nexus 7 (2013) Juli 2015
Nexus 10 November 2014

Med de nye oplysninger fra Google kan det antydes, hvilke Nexus-produkter der er kvalificerede til at modtage den kommende Android N-software og endda Android O, der må formodes at følge næste år.

Stensikkert er det i hvert fald, at hverken Nexus 10, Nexus 7 (2013) eller Nexus 5 får Android N, da de modtog sidste softwareopgradering i henholdsvis november 2014, juli 2015 og oktober 2015. De har således alle fået to softwareopgraderinger.

Tvivlsomt om Nexus 6 og Nexus 9 får Android N

Nexus 6 og Nexus 9 blev begge lanceret midt i oktober 2014 med Android 5.0 Lollipop. De har modtaget den mindre softwareopgradering til Android 5.1 Lollipop og senere hen den større til Android 6.0 Marshmallow. Det er derfor tvivlsomt, om de to telefoner får Android N.

Det skyldes dels uklarheden om, hvorvidt Android 5.1 var en stor nok softwareopgradering til at tælle med som den ene af de to, der typisk modtages, og dels fordi det er uvist på nuværende tidspunkt, om Android N når at blive udgivet, inden garantien for softwareopgraderinger til Nexus 6 og Nexus 9 ophører midt i oktober måned.

Læs også: Googles Nexus 9-tablet udgår fra Google Store

Ifølge den hidtidige plan står Android N nemlig til at blive udgivet i enten juli, august eller september måned. Sidste år lovede Google dog også at blive færdig med betaudgaven af Android M i 3. kvartal, men måtte udskyde det en smule, sådan at udrulningen først skete i starten af oktober måned.

Det er dog vigtigt at bemærke, at Nexus-produkterne er sikret mindst to års softwareopgraderinger, og det er derfor ikke helt usandsynligt, at Google strækker sig og giver de to enheder en sidste opgradering, inden det er slut.

Nexus 5X og Nexus 6P får med sikkerhed Android N

Modsat Nexus 6 og Nexus 9 kan der ikke herske megen tvivl om, at både Nexus 5X og Nexus 6P fra sidste år modtager Android N.

De er nemlig garanteret ny Android-software frem til september 2017, og dermed er det også så godt som sikkert, at begge vil blive opgraderet yderligere til den næste Android O-software om lidt over et års tid.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies