Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google arbejder på AirDrop-konkurrent

Google arbejder på AirDrop-konkurrent

Det ser ud til, at Google vil gøre det lettere at dele filer mellem mobile enheder med Copresence

Billeder fundet i noget af Googles kode
Billeder fundet i noget af Googles kode

Når man graver lidt i koderne i de forskellige apps og services, så støder man nogle gange på spændende ting. En af de ting ser ud til at være Copresence, som en udvikler er faldet over i noget af Googles koder.

Læs også: Androids opfinder forlader Google

Koden er fundet i Googles Play Services, og den peger på et system, som bruger lokationsbaserede informationer til at vide, hvem man skal kunne dele med. Derfra vil det enten være WiFi eller WiFi direct, der står for selve overførslen.

Det kunne se ud til, at funktionen kan blive tæt forbundet med Googles Hangouts-app - især hvis man kigger på de billeder, der er dukket op i den fundne kode. Hangouts-ikonet er meget fremtrædende.

Apple er også velkommen

Hvis man har et Apple-produkt med iOS, så er man måske vant til AirDrop, som dog kun kan bruges mellem Apple-enheder. Googles version ser ud til at inkludere Apples telefoner og tablets, så man frit kan dele mellem Android og iOS.

Læs også: Chromecast viser faner i Full HD

Det flugter fint med den tætte forbindelse til Hangouts, der allerede findes som en app til iPhones og iPads. Det samme gør sig gældende for Googles Chromecast, der også kan bruges med iOS-enheder.

Derudover har der også været snak om Copresence i Chrome, og det åbner op for, at det er en funktion, der kan bages ind i apps – ligesom Chromecast-funktionen.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies