Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google arbejder på Chrome til Android

Google arbejder på Chrome til Android

Android-brugerne, der ønsker sig en Chrome-browser i deres mobil kan godt glæde sig til fremtiden. En stor del af Chromes funktioner er på vej til mobilen.

Ejer man en telefon med Google-styresystemet Android kunne man være forledt til at tro, at det er en Chrome-browser der sidder i. Men det er det ikke.

Browseren i Android-mobiler hedder Android Browser.

Men hvis man håber på at få en Chrome-browser til Android, eller i det mindste en række af funktionerne, er der godt nyt.

Under et pressemøde hos Google Danmark i København fortalte Lars Bak, danskeren bag V8-motoren i Chrome, nemlig, at vi i fremtiden vil få endnu flere af Chrome-fordelene i Android browseren.

Lars Bak holdt sammen med Kasper Lund et oplæg om Chrome for en række interesserede pressefolk og ITU-studerende.
Lars Bak holdt sammen med Kasper Lund et oplæg om Chrome for en række interesserede pressefolk og ITU-studerende.
Foto: Mobilsiden.dk

Håb - men også forhindringer

-”Inkorporeringen af funktioner fra Chrome vil vi se mere af i Android-mobilerne, som vi går fremad,” siger Lars Bak, og forklarer, at Android browseren allerede kører på V8-motoren, ligesom den er baseret på web-kit, ganske som Chrome.

-“Lad os bare sige: Der er håb forude,” konkluderer han.

Men Android browseren er allerede optimeret til mobiltelefoner og tablets, derfor giver det lige nu mening med opdelingen af Chrome og Android Browser, forklarer han.

-”Men inden vi lancerer noget kommer vi til at være fuldstændig sikker på, at det fungerer.”

Men hvorfor findes der ikke allerede en Chrome-browser til Android?

-”Selvom Google er en stor virksomhed, så har vi stadig begrænsede ressourcer. Og det giver mening at fokusere på desktop-versionen, og på at få den til at spille hundrede procent.”

Lars Bak forklarer samtidig, at der er en del forhindringer, der gør det umuligt bare at smide Chrome på Android-telefonerne.

-”Blandt andet er forbindelsen mellem CPU’en og hukommelsen noget, der er løst på desktop’en, men som endnu er en udfordring på mobiler.”

-”Latency - altså forsinkelsen i at få data frem og tilbage - er på desktop 10 milisekunder, mens den på mobilen kan være op til 1 sekund - altså 100 gange mere.”

iPhone er lukket land

Mens Android-folket kan gøre sig håb om en browser, der integrerer funktioner og fordele fra Chrome, så kan iPhone-brugerne skyde en hvid pil efter en browser fra Google.

-”Det er jo ikke vores beslutning. Der er en gatekeeper, der tager stilling til, hvad der kommer ind i App Store, og der står vi ikke specielt godt,” siger han og gør det klart, at det slet ikke er noget, Google vil bøvle med. 

Chrome-browseren har i dag mere end 160 millioner aktive brugere på verdensplan, og er i Danmark den anden mest brugte browser.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas Kristensen 06-09-2011 16:53:58

Det vil jeg da glæde mig til, især hvis de gør det muligt nemt at sync bogmærker mellem mobil og desktop uden at man er nød til at bruge en serskilt app.

0 0
Lowkey 08-09-2011 03:49:13

Det kommer med garanti i Ice Cream Sandwich, for
den feature findes allerede i Honeycomb.

Jeg håber bare på bedre understøttelse af ting som hardwareaccelererede css transitions og den slags, så Android-browseren kommer op på siden af Safari til iPhone og iOS.

0 0

Om brug af cookies