Google Assistent – Et kort overblik

Vi har modtaget en masse spørgsmål, siden Google lancerede assistenten på dansk. Her forsøger vi at give jer et overblik, over de oftest stillede spørgsmål.

Google Assistent – Et kort overblik

Siden Google officielt lancerede deres assistent på dansk, har vi modtaget et hav af spørgsmål. Da vi desværre ikke har mulighed for at besvare alle enkeltvis, forsøger vi her at besvare så mange af jeres spørgsmål som muligt.

Læs også: Endelig: Nu kan du snakke dansk til Google Assistent

Vi har også været i kontakt med Google, som har været behjælpelige med information om de spørgsmål vi ikke selv kunne finde svar på. Blandt andet Android Auto, Android TV og Google Home.

“OK Google”, Home-knappen og Google-app.

Et af de mest stillede spørgsmål er, om “OK Google”-funktionen fungerer på dansk. Vi har selv afprøvet det med blandede resultater, og svaret fra Google er heller ikkke helt entydigt. Nogen, forhåbenligt mange, vil opleve, at Google Assistent reagerer på “OK Google”, direkte fra startskærmen. Stemmegenkendelsen skulle dog ikke fungerer fra en låst skærm endnu. De eneste sikre måder at vække assistenten, indtil videre, er at holde sin Home-knap nede på Android-enheder, eller at tilgå Google appen manuelt på iOS.

Læs også: Dette kan du sige til Google Assistent på Android og iOS

Google Assistent Danmark
Google assistent kan, blandt meget andet, hjælpe dig med oversættelser på farten. Foto: Google

Chromecast, Android TV, Android Auto og Google Home.

Andre spørgsmål vi har fået, omhandler funktioner på Android TV, Android Auto og Google Home, som endnu ikke fungerer på dansk.

Lad os starte med de ting der fungerer. På selve telefonen kan assistenten starte diverse apps, og afspille specifikt indhold fra eksempelvis Netflix eller Spotify. Det samme gør sig gældende på en Chromecast, hvor du nu kan styre hvad der bliver streamet via din Google assistent. Assistenten er desværre ikke tilgængelig på Android TV endnu, med mindre man vil bruge den engelsksprogede version. Dog kan assistenten stadigvæk udføre enkelte kommandoer, som at tænde en enhed på netværket eller afspille indhold fra YouTube på TV’et. Applikationer som Netflix og Viaplay er endnu ikke understøttet i den danske version. Hvornår den danske Google assistent bliver tilgængelig på Android TV er der endnu ikke et endeligt svar på. Noget kunne dog tyde på, at en dansksproget assistent til Android TV lanceres sammen med Google Home.

Ganske kort om Android Auto, som flere af vores læsere har spurgt ind til, så er der heller ikke her klarhed over en dansk lancering. Google vil ikke gå i detaljer om hverken tidshorisont eller eventuelle mærker som muligvis får den danske assistent.

Muligheden for at styre smart-højtalere, lys i hjemmet, og så videre via Google Home er heller ikke en mulighed endnu, i hvert fald ikke på dansk. Her er der til gengæld lidt konkret information fra Google selv. Google Home bliver lanceret her i efteråret, præcist hvornår er endnu uvist, men det lader til at være næste skridt for Google. Google siger, at man med den danske assistent har lanceret teknologien, der skal understøtte Google Home, hvilket åbner op for videreudvikling af teknologien.

Her har I altså svaret på de oftest stillede spørgsmål. Konklusionen er, at assistenten primært er lanceret på telefoner og tablets i første omgang. Min egen oplevelse er overvejende positiv, og jeg ser frem til lanceringen af Google Home. Indtil da er der masser af tid til at lære assistenten bedre at kende.