Google blokerer igen YouTube på Windows Phone

Efter længere tids fravær kom YouTube tilbage på Windows Phone, men Google spænder nu igen ben for Microsoft.

Google blokerer igen YouTube på Windows Phone

For kun to dage siden skrev vi, at en ny YouTube-applikation fra Microsoft igen var klar til Windows Phone-platformen. Fraværet handlede om stridigheder omkring reklamerne i applikationen.

Den relancerede applikation var både lækker og virkelig god, men Google har alligevel valgt, at blokere indholdet. Reelt set er Microsoft YouTube-applikationen blevet komplet ubrugelig.

Tilsyneladende er det fortsat spørgsmålet omkring reklamerne, der får Google til at tage skridt til endnu en blokering.

I et officielt blogindlæg fra Microsoft udtrykkes der bekymring og irritation over Googles beslutning.

Ukendt hvornår YouTube er tilbage

 – ”Vi synes det er tydeligt, at Google ikke vil have at brugerne på Windows Phone skal have samme oplevelse som dem med Android og Apple produkter,” skriver David Howard. Hos Microsoft er han “Corporate Vice President & Deputy General Counsel, Litigation & Antitrust”.

Hvornår Windows Phone brugerne igen kan benytte YouTube applikationen fra Microsoft er ukendt.

Google har endnu ikke selv taget initiativ til at udsende en officiel YouTube-app, som de har på de konkurrerende platforme.

Kun én Google-app

På Windows Phone består udvalget af officielle applikationer fra Google Inc. kun af én enkelt – et simpelt Google-søgefelt.

Til sammenligning har Google 19 applikationer frigivet til iPhone, 14 til iPad og 39 på Android-platformen.

I andet kvartal 2013 havde Windows Phone, ifølge Gartner, en worldvide markedsandel på 3,3 procent. Android tager 79 procent mens Apples iOS er nummer to med en markedsandel på 14,2 procent.