Google bøjer sig efter EU’s krav

Den ene af de to store amerikanske selskaber i mobilverdenen følger EU's kritik, den anden nøler

Google bøjer sig efter EU’s krav

Der har været en del sager om børn, der uforvarende er kommet til at bruge mange penge inde i apps, men det vil EU gerne sætte en stopper for, og Google har indvilget i at hjælpe. EU-kommissionen har rejst 4 kritikpunkter, og dem retter Google nu op på.

Det er de såkaldte ‘in-app’-køb, der er problemstillingen, da det har været for let for børn at komme til at bruge forældrenes penge. I Danmark har Forbrugerombudsmanden behandlet 84 af den slags sager, og de sager handler om mere end 400.000 kroner.

Google vil rette sig ind efter EU-Kommissionens kritik ved disse 4 punkter:

1 – I spil, der bliver markedsført som gratis, skal det tydeligt fremgå at de funktioner – også kaldet in-apps – som kan købes i spillene, kan koste penge.

2 – Spillene må ikke indeholde købsopfordringer rettet mod børn, fx ”køb nu – og bliv endnu stærkere” eller ”opgradér nu”.

3 – Spilplatformenes standardindstillinger ændres, således at det kun med forhåndsaccept bliver muligt at købe en app-ydelse i en tidsbegrænset periode uden brug af kode.

4 – Google indvilger i at gøre det enklere for brugerne at kontakte spiludbyderne, når de vil klage.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe er tilfreds med, at Google har rettet ind efter de retningslinjer, som EU-Kommissionen har udstukket, og han håber, at ændringerne vil medføre langt færre sager om børn, der bruger formuer inde i apps.

Samtidig er han dog også skuffet over, at Apple endnu ikke ”har konkretiseret de nødvendige tiltag for at imødekomme europæiske lovkrav.” Han fortæller dog også, at man stadig er ved at forhandle med Apple.