Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google-chef: Lær børnene om privatliv på nettet

Google-chef: Lær børnene om privatliv på nettet

Internet-snakken har overtaget førstepladsen fra sex-snakken, for snakke teenageforældre skal have med de unge, ifølge Google-chef.

Eric Schmidt
Eric Schmidt

Der var engang hvor, det var snakken om blomsterne og bierne, der blev betragtet, som den vigtigste samtale forældre skal tage med deres teenagebørn, men tiderne har ændret sig. Det mener Googles bestyrelsesformand, Eric Schmidt, i hvert fald. Det skriver Comon.dk.

 - ”Jeg vil mene, at jer med teenagebørn og pre-teenagere bør tage en snak om internettet med jeres børn, før I tager sex-snakken,” sådan sagde Eric Schmidt i et interview med Reuters.

Førhen blev fejltrin hurtigt glemt og Schmidt fortæller også, at det amerikanske retssystem sletter pletter på unges straffeattest når de fylder 18 år. Men internettet og Google sletter ikke noget, derfor kan dine fejltrin forfølge dig resten af livet.

 - ”Det er et reelt problem, vi står med. Og vi kommer til at bære omkostningerne for, at nogle mennesker mister deres privatliv, fordi de ikke ved, at der ikke findes en delete-knap på internettet,” siger Eric Schmidt.

Derfor skal man lære sine teenagebørn, at kæmpe for deres privacy, så vi ikke mister det, fortalte Eric Schmidt. Der også mener vi skal respektere andres privatliv, samt lære at sige fra.

En undersøgelse fra Aalborg Universitet viser dog, at halvdelen af alle danske forældre holder øje med børns brug af de sociale medier. Det skriver Politiken. En tredjedel tjekker endda børnenes profiler samt flere har også regelsæt for hvilke oplysninger de må give på internettet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies