Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google: Derfor forsinkes ICS til Nexus enhederne

Google: Derfor forsinkes ICS til Nexus enhederne

Sidder du med en Nexus S der stadig kører på Andrid 2.3 Gingerbread, så giver Google en forklaring her.

Ice Cream Sandwich (ICS) er allerede ved at være en ældre software, men antallet af enheder med ICS er stadig lavt ifølge seneste tal.

Men hvad med de enheder som kører den ”rene” version af Android, de burde jo selvfølgelig for længst have den nyeste Android software kørende i sig, men har de det?

Det er ikke lang tid siden vi skrev om Nexus S ejere snart ville kunne downloade ICS til deres enheder, som efter lang tids venten har, måtte se opdateringen komme og desværre også gå igen.

Og mange Nexus S ejere sidder stadig derude med en telefon der ikke er blevet opdateret fra Googles side af.

Operatørerens skyld

Det har Google ingeniøren Jean-Baptiste Queru, nu udtalt sig om. Og siger via sin Google+ konto ”Nogle Google flagskibs enheder har stadig ikke fået ICS, og nogle sidder med en ældre ICS version på deres enheder. Alt sammen på grund af teleoperatørnes langsomme behandling.”

Udtalelsen kommer selvom Google reklamerer med sine Nexus produkter, som ”Google til kunde” produkter, der dog stadigt ser ud til at skulle igennem en operatør for at virke. Hvilket er forståeligt for at enheden kan virke på netværket, men ikke hvad man som forbruger forventer når en sådan enhed bliver købt.

Udvide butikken

- ”Jeg er meget glad for at Google er tilbage i spillet om at sælge telefoner direkte uden mellemmand, og jeg vil blive endnu mere glad når jeg ser det udvikle sig til andre lande. Selvom Google laver softwaren betyder det ikke Google kan udsende det med det samme, operatørerne skal understøtte enhederne og deres software”, forstætter han i sit indlæg.

Dermed er konklusionen, at selvom du køber et ”rent” Google produkt, skal softwaren stadig godkendes af din teleoperatør, for at kunne blive frigivet til din enhed.

Dog ser det ud fra udtalelsen, ud til at Google vil udvide sin netop genåbnede online butik til andre lande, og dermed gøre det muligt at købe Nexus produkter direkte fra Google, uden for USA.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies