Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google enheder kan lægge dit netværk ned

Google enheder kan lægge dit netværk ned

Google Home-højtaler og Google Chromecast kan få dit trådløse hjemmenetværk til at strejke.

Foto: Mobilsiden.dk

Har du en Chromecast eller Google Home smart højtaler og oplever du, at dit trådløse netværk driller af og til, kan det være Googles enheder der har skylden.

På netværksmediet Myce, peges der på, at det er Cast-featuren i Googles streaming-enheder der giver knas i forbindelsen - og som i værste tilfælde kan lægge en netværksrouter ned. Problemet er blevet bekræftet af flere netværksproducenter som Asus, Linksys, TP-Link og Synology.

Se også:  De bedste apps til Chromecast i 2017 [TIP]

Dvaletilstand skaber problemer

En netværksingeniør fra TP-Link giver en forklaring på, hvordan problemet opstår. De sløve forbindelser især optræder i et netværk med en Google Cast enhed og nogle styrende Android-enheder er sluttet til netværket. Eksempelvis en Google Chromecast sammen med en Android-smartphone.

Når en Google Cast kompatibel app som eksempelvis YouTube igangsættes, vil Cast-enheden vågne op fra en slumretilstand og der sende et væld af datapakker for at genskabe forbindelsen til samtlige af netværkets enheder.

Normalt skulle Cast-enheden nøjes med at sende en håndfuld datapakker til formålet, men i enkelte tilfælde løber den proces løbsk og over 100.000 datapakker udsendes. Den trafik kan være så voldsom, at routeren lukker ned for trafikken. Jo længere enheden har været i dvale, des større er sandsynligheden for, at ens trådløs netværk bliver nedlagt af Cast-enheden, noterer han.

Se også:  Sådan tænder du dit tv med Chromecast [TIP]

Google-fix på vej

Problemet synes at ramme enheder overalt på kloden, men bliver i disse dage adresseret af Google. Her citerer 9to5google et en talsperson fra Google at der arbejdes på en løsning. ” Vi har et hold der arbejder tjept på at udsende et fix”, lyder beskeden fra søgegiganten.

Læs også:  Google Chromecast Ultra: Dyrere men klart bedre [TEST]

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies