Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google fokuserer på mobiltelefoner

Google fokuserer på mobiltelefoner

Google har længe været den største søgemaskine på internet, og nu vil firmaet også være størst på mobiltelefoner.

I sidste uge viste en opgørelse at der nu er mere end to milliarder gsm-mobiltelefoner i verden – og Google investerer nu et stort beløb i udviklingen af nye tjenester til telefoner, håndholdte computere og andre mobile enheder.

Ifølge den britiske avis The Times forventer Google at selskabets mobil-division bliver den største kilde til nye forretnings-muligheder.

Googles mobil-division er placeret i London og ledes af Nikesh Arora, der blev hentet fra mobiloperatøren T-Mobile for to år siden.

Den ansvarlige for trådløse produkter hos Google, Deep Nishar, fortæller i et interview med The Times, at Google tester dusinvis af nye søgerelaterede tjenester til mobiltelefoner. Google arbejder samtidig på at gøre sin nuværende internet-søgemaskine mere egnet til mobile platforme.

»Du behøver blot se på de globale tendenser for brug af mobiltelefoner og pc’er for at forstå hvor vores forretning bevæger sig hen. I Indien er der dobbelt så mange mobiltelefoner som pc'er. Og der kommer fem millioner nye mobiltelefon-brugere online hver måned. Inden året er omme vil der være flere mobiltelefoner i Indien end i Amerika,« siger Deep Nishar.

Han tilføjer, at Kina også repræsenterer et stort potentielt marked.

Google regner derfor med, at de fleste brugere vil bruge mobiltelefonen til at søge efter indhold på nettet fremover. Firmaet vil ikke sætte et konkret beløb på, hvor meget der investeres i den nye mobil-division.

Kilde: The Times

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies