Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google formand: Vi vinder over Apple og er stolte kapitalister

Google formand: Vi vinder over Apple og er stolte kapitalister

Google er stolte kapitalister der er fokuseret på at vinde over Apple, sådan udtaler Google formand Eric Schmidt.

Googles tidligere direktør og nuværende bestyrelsesformand Eric Schmidt, har indvilliget i et stort interview med Bloomberg.com, hvilket har affødt en række kontroversielle udmeldinger, og har fået både regeringer og pressen op af stolen.

Sagen har to vinkler, den ene omhandler Erics udtalelse om Android versus Apple krigen, som han mener Android ”temmelig tydeligt” vinder, på baggrund af de senere tids dominerende markedsandele til Android.

Eric er sikker på at Androids nuværende udvikling vil fortsætter og strategien med Android er den rigtige.

- ”Den centrale strategi er at lave en større kage. Vi vil ende op med en ikke helt kontrolleret og ikke helt perfekt større kage på baggrund af det åbne system.” Sådan udtaler Eric til Bloomberg.

Vi følger lovgivningen

Den anden side af Erics Schmidts mange udtalelser den senere tid, omhandler den store debat om multinationale firmaer som undgår at betale fuld skat, hvilket i Storbritannien har fået Starbucks til at indvillige i frivillig ekstra skattebetaling.

I interviewet med Bloomberg.com er Eric Schmidt dog ikke villig til at følge Starbucks beslutning om at ændre mængden Google betaler i skat og udtaler, ”Jeg er meget stolt over den struktur vi har bygget”, og understreger samtidig at Google overholder alle lovgivninger på området.

Vi er Kapitalister

Men Erics Schmidt mange udtalelser i interviewet med Bloomberg stopper ikke her, hvor han yderligere fortæller at Google også i fremtiden vil gøre hvad de kan for at spare penge.

- ”Det kaldes kapitalisme og vi er stolte kapitalister, hvilket jeg ikke er i tvivl om," siger Eric Schmidt til Bloomberg.com.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 13-12-2012 16:11:05

Puha jeg følger ikke godt nok med. Læste for 2 dage siden om Google's store skattely i Bermuda og så står selveste Eric Schmidt frem med de her udtalelser, det er en bitter pille at sluge for en Android fan som mig.

Jeg tror bare man skal fokusere på hvilket OS der fungerer for en for der er sgu ingen af de her software/elektornik giganter der har rent mel i posen.

0 0
Thomas Larsen 13-12-2012 18:12:15

Google er der selvfølgelig ikke for vores blå øjnes skyld, generelt er skattely noget svineri, men så længe vi er i et kapløb til lavmålet så ændrer det sig nok ikke med det samme :(

Men han har ret, Android har så sandelig "vundet kampen", det vil praktisk talt være umuligt at slippe af med det.

På den måde har Google egentlig formået hvad ingen gjorde i slutningen af 90'erne, nemlig bryde det monopol som Microsoft var ved at opbygge.

0 0
TF 13-12-2012 22:13:50

Ja thomas og nu bygger google deres eget monopol :-( og monopol er aldrig til gavn for slutbrugeren :-(

0 0
Thomas Larsen 13-12-2012 23:35:07

De kan da forsøge, men de kan ikke forhindre konkurrenterne i at bygge udenom det bruge deres arbejde.

Det er lidt pointen med strategien Google har valgt, når først det er derude, kan de ikke bare trække det tilbage fordi de har et stort monopol.

Men mon ikke også Google ved det? :)

0 0
Rasmus Røge 13-12-2012 17:07:38

Hvorfor er det uheldigt? Hvis google havde mulighed for at få 10% mere i indtjening ved at flytte noget skattebetaling er jeg ret sikker på at aktionærer ville straffe google og fyre Eric Schmidt!

Problemet i at virksomheder undgår at betale skat er ikke virksomhedernes etik men derimod mangel på muligheder for at styre multinationale selskabers skattebetaling via lovgivning.

0 0

Om brug af cookies