Google formand: Vi vinder over Apple og er stolte kapitalister

Google er stolte kapitalister der er fokuseret på at vinde over Apple, sådan udtaler Google formand Eric Schmidt.

Google formand: Vi vinder over Apple og er stolte kapitalister

Googles tidligere direktør og nuværende bestyrelsesformand Eric Schmidt, har indvilliget i et stort interview med Bloomberg.com, hvilket har affødt en række kontroversielle udmeldinger, og har fået både regeringer og pressen op af stolen.

Sagen har to vinkler, den ene omhandler Erics udtalelse om Android versus Apple krigen, som han mener Android ”temmelig tydeligt” vinder, på baggrund af de senere tids dominerende markedsandele til Android.

Eric er sikker på at Androids nuværende udvikling vil fortsætter og strategien med Android er den rigtige.

– ”Den centrale strategi er at lave en større kage. Vi vil ende op med en ikke helt kontrolleret og ikke helt perfekt større kage på baggrund af det åbne system.” Sådan udtaler Eric til Bloomberg.

Vi følger lovgivningen

Den anden side af Erics Schmidts mange udtalelser den senere tid, omhandler den store debat om multinationale firmaer som undgår at betale fuld skat, hvilket i Storbritannien har fået Starbucks til at indvillige i frivillig ekstra skattebetaling.

I interviewet med Bloomberg.com er Eric Schmidt dog ikke villig til at følge Starbucks beslutning om at ændre mængden Google betaler i skat og udtaler, ”Jeg er meget stolt over den struktur vi har bygget”, og understreger samtidig at Google overholder alle lovgivninger på området.

Vi er Kapitalister

Men Erics Schmidt mange udtalelser i interviewet med Bloomberg stopper ikke her, hvor han yderligere fortæller at Google også i fremtiden vil gøre hvad de kan for at spare penge.

– ”Det kaldes kapitalisme og vi er stolte kapitalister, hvilket jeg ikke er i tvivl om,” siger Eric Schmidt til Bloomberg.com.