Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google frasiger sig ansvaret for ROM-opdateringer

Google frasiger sig ansvaret for ROM-opdateringer

Google har intet at gøre med, hvornår opdateringerne af de Android-telefoner der er på markedet sker.

Når en ny version af Google-styresystemet Android er sendt på gaden, er det op til producenterne selv at få deres telefoner opdateret.

Google kan og vil ikke gøre noget for at lægge pres på producenterne om, at sende ROM-opdateringer hurtigere ud til deres mobiler.

Så når HTC nøler i det, og ikke er i stand til at få opdateret HTC Hero fra Android version 1,6 (populært kaldet Donut) til 2,1 (Eclair), er det udelukkende HTC's ansvar.

Ikke Googles rolle

Google siger i et interview med Mobilsiden.dk, at de ikke har noget at gøre med Android-versionerne, når de først er frigivet.

Googles danske direktør Peter Friis afviser over for Mobilsiden.dk, at Google kan lægge pres på producenterne for at få dem til at sende opdateringer ud hurtigere.

- "Det kan vi ikke, der er slet ikke vores rolle," siger Peter Friis.

ROM-opdateringer lader vente på sig

Når Google har frigivet en ny version af Android, begynder mobil-producenterne at klargøre softwaren så den kan lægges ind på deres mobiler og for eksempel - i HTC's tilfælde - integrere det med deres egen brugerflade HTC Sense.

Mobil-producentens version bliver lagt på nye telefoner fra mobil-producenten, og der udsendes en opdatering til mobilerne, der allerede er på markedet (såfremt de understøtter den nye version). 

HTC har igennem længere tid trukket opdateringen af HTC Hero ud, men nu er HTC Legend og Desire også på gaden, og mange brugere håber på, snart at kunne opdatere dem til Android 2,2 (kaldet FroYo), som Google for nylig frigav i beta.

Læs mere:
 - HTC udsender ROM-update til 'Hero at Sprint'
 - Stadig tvivl om HTC Hero-update

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

vonGoldschmidt 27-05-2010 13:46:09

Synes faktisk det er ganske ok, at Google, ikke presser mere.
Selvfølgelig skal de opfordre til at opdatere, men med så mange forskellige firmaer, kan jeg sq godt forstå, de synes det er for besværligt at presse på.
Tror også, at de enkeltes firmaers 'personlige' brugerflader er et problem på denne front.
Vi må bare håbe, at firmaerne, kan se vigtigheden i, at holde deres telefoner opdateret...

0 0
Thomas Salling 27-05-2010 12:59:45

Nu skal det for det første rettes til at Hero aktuelt kun kører på 1.5 "cupcake" ikke 1.6 "donut", det er bare HTCs version 1.6 af Hero rommen.

Det var lidt OT, men fakta er jo fakta.. :)

Men jeg glæder mig til at se M$'s næste udspil i win phone 7, som jeg håber de har indset skal vedligeholdes på lige vilkår med et pc styresystem.

Det er i hvert fald gode takter at de allerede har meldt ud at det ikke bliver muligt at lægge sin egen brugerflade ovenpå, for det indgyder at de ikke ønsker at slippe kontrollen med brugeroplevelsen.

Ovenpå oplevelsen med især HTC sense vil jeg sige at det er nok det jeg vil prioritere fremadrettet.

For mig er det ikke et valg at roote - jeg har prøvet med omkring 10 forskellige versioner og deres daglige opdateringer med rettelser - Men helt ærligt så foretrækker jeg alligevel bare at tlf. fungere som den skal...

Så jeg er bare blevet bekræftet i at, opensource baseret på linux bare heller ikke er det jeg skal have som mobilstyresystem. (N.b. tlf. kører fint som den er, men det ville win 2000 også på min pc, det er bare ikke ensbetydende med at jeg ville være tilfreds med det idag..)

0 0
Chris Bastrup 27-05-2010 12:38:57

HTC, kunne jo også bare give folk i valg, i form af et valg mellem af at bruge HTCs opdateringer eller at frasige sig HTC Sense og så få opdateringer direkte fra Google spejlet...

Så kunne folk uden at miste garantien jo få nyeste Android version, hvis det var et ønske.

0 0
Kasper Siggaard 28-05-2010 09:20:00

Du kan sagtens deaktivere Sense og bare køre vanilla Android, men det er ikke ensbetydende med at din telefon bliver nemmere at opdatere.

Du skal tænke på at alle ROM versioner skal indeholde hardware specifikke drivers, til lige netop din telefon. Derfor er det ikke voldsomt nemt bare at opdatere din telefon med den nyeste version af Android.

Android vil med tiden deles mere og mere op i moduler, der kan opdateres via market. Senest har google valgt at skille deres programmer (f.eks. maps) fra selve systemet, så de opdatere med Market løbende.

Hvis du meget gerne vil have en HTC telefon, med google så må du ud og finde dig en "With Google" telefon som N1.

0 0
BSG 27-05-2010 12:13:00

Tror ikke at Apple eller Microsoft ville have denne mening.

0 0
27-05-2010 19:51:12

Jeg tror nu ikke Microsoft har lagt pres på at HTC på at de skulle frigive 6.5 på deres WinMo telefoner. Det var MEGET begrænset hvilke telefoner der kunne hoppe fra 6.0 til 6.1 og til 6.5.

Apple får nok aldrig problemet, siden de kun laver software til deres egne telefoner.

0 0
Lasse Poulsen 27-05-2010 11:43:22

Den nemmeste vej er vel at roote mobilen, og derved slippe for HTC' nøl!

0 0
Schwartz 27-05-2010 11:39:28

Jeg er enig, HTC burde komme ind i kampen her, kom nu HTC!

0 0

Om brug af cookies