Google frasiger sig ansvaret for ROM-opdateringer

Google har intet at gøre med, hvornår opdateringerne af de Android-telefoner der er på markedet sker.

Google frasiger sig ansvaret for ROM-opdateringer

Når en ny version af Google-styresystemet Android er sendt på gaden, er det op til producenterne selv at få deres telefoner opdateret.

Google kan og vil ikke gøre noget for at lægge pres på producenterne om, at sende ROM-opdateringer hurtigere ud til deres mobiler.

Så når HTC nøler i det, og ikke er i stand til at få opdateret HTC Hero fra Android version 1,6 (populært kaldet Donut) til 2,1 (Eclair), er det udelukkende HTC’s ansvar.

Ikke Googles rolle

Google siger i et interview med Mobilsiden.dk, at de ikke har noget at gøre med Android-versionerne, når de først er frigivet.

Googles danske direktør Peter Friis afviser over for Mobilsiden.dk, at Google kan lægge pres på producenterne for at få dem til at sende opdateringer ud hurtigere.

– “Det kan vi ikke, der er slet ikke vores rolle,” siger Peter Friis.

htc sense nyt artikelfoto

ROM-opdateringer lader vente på sig

Når Google har frigivet en ny version af Android, begynder mobil-producenterne at klargøre softwaren så den kan lægges ind på deres mobiler og for eksempel – i HTC’s tilfælde – integrere det med deres egen brugerflade HTC Sense.

Mobil-producentens version bliver lagt på nye telefoner fra mobil-producenten, og der udsendes en opdatering til mobilerne, der allerede er på markedet (såfremt de understøtter den nye version). 

HTC har igennem længere tid trukket opdateringen af HTC Hero ud, men nu er HTC Legend og Desire også på gaden, og mange brugere håber på, snart at kunne opdatere dem til Android 2,2 (kaldet FroYo), som Google for nylig frigav i beta.

Læs mere:
 – HTC udsender ROM-update til ‘Hero at Sprint’
 – Stadig tvivl om HTC Hero-update