Google frigiver første Android 8.1 Oreo beta

Google nye Android-styresystem er ude - den kan installeres på Pixel og Nexus-enheder allerede nu.

Google frigiver første Android 8.1 Oreo beta

Google næste opdatering til Android er ude allerede nu i sin første betaversion, den såkalte ’Developper Preview’.

Største nyhed i den nye software bliver Googles ’Pixel visual Core’ som benytter maskinlæring til at give bedre fotoresultater. Her vil mobilens dedikerede kamerahardware (kun i Pixel 2), software og maskinlæring i samspil få det bedste af hinanden med avanceret HDR+ billedbehandling, hvor blandt andet mennesker og dyr genkendes og kontrast, eksponering og farvemætning ændres dynamisk efter behov.

Maskinlæring er også et fokus i Android 8.1 som får sin første API, som tredjeparts appudviklere kan udnytte til deres apps. Autoudfylning af data og personlige oplysninger inde i apps bliver også gjort enklere med en ny API som udviklere fremover kan benytte.

Visuelt og betjeningsmæssigt vil Android 8.1 minde om sin forgænger, kun notifikationer vil få en lille ændring i form af en bedre styring over notifikationslyde.

Her er Googles udførlige liste over nyheder i Android 8.1 Oreo.

Se også:  Pixel 2: De første fotos fra Googles vidunderkamera

Fra og med i dag kan både Pixel og Nexus-brugere hente og installere den nye software fra Google, såfremt at du er skrevet op til Google Android-betaprogram.

Opdateringen fungerer i øjeblikket med følgende telefoner og tablets:

  • Nexus 5X
  • Nexus 6P
  • Pixel C
  • Pixel XL
  • Pixel 2
  • Pixel 2 XL

De enkelte OTA filer kan også hentes manuelt på denne hjemmeside og sideloades igennem enhedens recovery-mode. Bemærk, at dette kræver at du nulstiller enheden.

Se også:  Android 8.0 Oreo er officiel: Ruller ‘snart’ ud til Pixel og Nexus