Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google Glass bliver testet af det amerikanske luftvåben

Google Glass bliver testet af det amerikanske luftvåben

BATMAN, Tom Cruise og Google Glass bliver forenet i det amerikanske luftvåben.

Nej det er ikke en dårlig B-film. Det amerikanske luftvåben, Air Force, tester Google Glass som et led i at udforske teknologiske muligheder der kan forbedre piloternes muligheder i farlige missioner.

Men hvad har det så at gøre med BATMAN? BATMAN er en forkortelse af ”The Battlefield Air Targeting Man-Aided Knowledge research team. Folkene som fandt på forkortelsen bestod nok ikke diktat-testen I folkeskolen, men det er da et underholdende navn, som på sin vis giver god mening. Google Glass bruges i ”BATMAN” til at informere piloterne på missioner og informationerne kan komme fra en database, eller være simpel kommunikation og streame videoer mellem piloterne, officererne og resten af luftvåbnet.

US Air Force fik i øvrigt ikke Google Glass direkte fra Google og der er ikke nogen aftale mellem de to, men luftvåbnet var ganske ”almindelige” forgangsmænd i Glass Explorer projektet.

Det amerikanske søværn er i øvrigt også i gang med at lave deres egen version af et Google Glass lignende produkt, ligesom en del officielle våbenleverandører forventes at være på trapperne med sikrede Google Glass produkter.

Hvad synes du? Er militæret blevet for hightech, eller det fedt at de udforsker teknologiske metoder til at forbedre sig?

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Steffen M 13-04-2014 21:50:29

Militæret kan vel aldrig blive for hightech...For øvrigt sjovt at lignende briller blev set brugt af kamppiloter i Star Trek Deep Space Nine allerede for 15-16 år siden. Piloter vil i øvrigt nok have mere gavn af sådanne briller, fremfor almindelige mennesker på gaden som bare ligner idioter iført sådan nogen ;-)

4 1
Om brug af cookies