Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google Glass kan være på vej mod graven

Google Glass kan være på vej mod graven

Hvis man har store forhåbninger for Google Glass, så er man en uddøende race - opbakningen til Glass forsvinder

Opbakningen til Google Glass ser ud til at forsvinde, og det er med til at stille spørgsmålstegn ved fremtiden for brillerne. For nylig har Google chefen Sergei Brin for første gang længe vist sig offentligt uden Google Glass.

Læs også: Google Glass i Danmark

Det er dog ikke det eneste tegn på, at Google Glass kan være på retræte. Reuters har talt med 16 udviklere, der arbejdede på apps til Google Glass, men af dem er 9 hoppet fra.

Hovedargumentet er, at der ikke er nok brugere til Google Glass, som officielt stadig er i beta testfasen. Apparatets begrænsninger bliver også nævnt som en grund til udviklernes fraspring. Ud over de 9, der er hoppet fra, så er 3 skiftet fra forbruger- til forretningsverdenen.

Flere bagmænd væk

Det er ikke kun udviklerne, der siger farvel til Google Glass. 3 vigtige figurer for udviklingen af Google Glass har sagt farvel til firmaet.

Også et investeringsfirma ved navn The Glass Collective, som blandt andet fik penge fra Googles investeringsfond Google Ventures, der ellers lagde penge i arbejdet til eksempelvis nye apps, er forsvundet. Deres hjemmeside er blevet taget ned og viser nu hen til Googles hjemmeside om Glass.

Læs også: Se nogle af Google Glass-funktionerne

Endnu et tegn på den faldende interesse er, at Glass nu begynder at kunne findes på eBay helt ned til halv pris. De første eksemplarer af Google Glass kostede 1500 dollars, hvilket også er en høj pris at betale, med mindre man er meget engageret.

En fremtid i forretningsverdenen

Der er måske alligevel nogle positive ting at sige om Google Glass' fremtid. Inden for forretningsverdenen har flere industrier taget imod de smarte briller fra Google.

Læs også: Google patent viser ny version af Glass

CrowdOptic bruger Google Glass på hospitaler i USA, og her regner man med at udvide fra de 19 hospitaler, hvor Google Glass bruges i dag til 100 næste år. Også et firma som Boeing bruger Google Glass i deres firma.

Især brugen på hospitaler har været dokumenteret, hvor kirurger eksempelvis har kunnet få data om puls, blodtryk og lignende, uden at skulle kigge op fra selve operationen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies