Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google gør totrinsbekræftelse meget nemmere at bruge

Google gør totrinsbekræftelse meget nemmere at bruge

Synes du totrinsbekræftelse er for besværligt? Med Googles nye løsning, hvor du skal bekræfte et login med et klik på mobilen, bliver det ikke lettere.

Med denne nye popup på din smartphone kan du bekræfte, at det rent faktisk er dig, der forsøger at logge ind.
Med denne nye popup på din smartphone kan du bekræfte, at det rent faktisk er dig, der forsøger at logge ind.

Hvis du vil holde udefrakommende fra at lure i dine ting og sager og i værste tilfælde stjæle personfølsomme oplysninger, er totrinsbekræftelse en rigtig god løsning, der gør det så godt som umuligt for andre end kun dig at logge ind på dine forskellige konti.

Den ekstra sikkerhed sker dog på bekostning af bekvemmeligheden, der er ved blot at skrive e-mail/brugernavn og adgangskode, hvorefter du er logget ind. Som navnet totrinsbekræftelse indikerer, skal du igennem et yderligere trin for at bekræfte, at du er den rigtige person, der logger ind.

Læs også: Gør din iMessage og FaceTime mere sikker [TIP]

Dette kan gøres på flere måder, men sker typisk gennem en smartphone eller almindelig telefon, hvor en talkode automatisk sendes på SMS eller modtages i en app lavet til formålet. Det kan dog hurtigt blive et irritationsmoment, hvis ikke du angiver din personlige computer som betroet, så du slipper for at gøre det hver eneste gang.

Nu har Google dog fundet på en smartere metode, der fortsat holder sikkerheden helt i top med totrinsbekræftelse, samtidig med at det ikke er en lige så besværlig affære at gøre det.

Et klik - og så er du logget ind

Løsningen hedder Google-prompt og er stærkt inspireret af Twitters måde at løse problemet på. Konceptet er ganske simpelt. Med din Google-konto logger du ind på siden ’Login og sikkerhed’ og finder ’Totrinsbekræftelse’ i afsnittet ’Login på Google’. På denne side finder du afsnittet ’Konfigurer et andet ekstra trin', hvor du kan aktivere Google-prompt.

Hvis du i forvejen er logget ind med din Google-konto på din Android-telefon, bør du kunne se telefonen på hjemmesiden. Her er det blot at vælge den, hvorefter en besked popper op på din telefons skærm. På den skal du blot trykke ’Ja’ til, at du forsøger at logge ind på din computer, og så er du kørende.

Læs også: Sådan bruger du Wi-Fi sikkert på ferien [TIP]

Det er præcis samme besked, du fremover vil modtage, når du logger ind på din Google-konto. Nu ikke længere noget med at finde en talkode og indtaste den på din computer. I stedet skal du blot bekræfte, at du forsøger at logge ind.

Virker til både Android og iOS

Den nye løsning kan både lade sig gøre på Android-telefoner og iPhones med iOS. Det eneste krav til Android-brugere er, at den seneste udgave af Google Play-tjenester benyttes – noget som opdateres helt automatisk i baggrunden.

Som iOS-bruger skal du derimod hente appen Google app i App Store og logge ind med din Google-konto. Herefter er det også muligt at modtage samme popup-besked som på Android.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies