Google har fjernet 60.000 applikationer fra Google Play Store

Oprydningen i Google Play Store er blevet strammet op. I februar måned forsvandt 60.000 applikationer fra Google Play Store.

Google har fjernet 60.000 applikationer fra Google Play Store

Der er et udvalg på omkring 700.000 applikationer i applikationsbutikken Google Play Store, men mængde er ikke altid godt, hvis der er er applikationer der er ubrugelige eller skadelige. Og den del vil Google nu stramme op på. Det skriver Techcrunch.com.

I februar måned forsvandt 60.000 applikationer fra applikationsbutikken, det fortæller et firma, som overvåger Google Play, til Techcrunch.

Nogle af applikationerne er uden større dramatik trukket tilbage af udgiverne selv, men tallet er langt højere end normalt, derfor må Google stå bag fjernelsen af de fleste applikationer.

Grundig rengøring af Google

En stor del af de applikationer, som er fjernet, var i MP3-ringetone-kategorien, hvilket også indikerer det er Google der har været i gang med en grundig rengøring, da disse applikationer tit har været brugt som ”skalkeskjul” for mere luskede applikationer. Det skriver Version2.dk, ifølge Techcrunch.

Apple beskyldes tit for, at have for meget kontrol – da de ikke tillader en ny applikation i butikken før den er godkendt af firmaets hold af app-dommere. Men til trods for, at Google lader udviklere få frit slag, så er der altså et ”Google-politi”, som holder øje efterfølgende. Hvilket også sker i højere grad end tidligere, blandt andet via algoritmer, der gradvist bliver bedre og bedre.

Version2.dk skriver også, at der dog fortsat er plads til luskede applikationer i Google Play. Nemlig en vejr-applikation til Android, der franarrer penge fra brugeren ved at sende overtakserede SMS-beskeder, denne er fortsat tilgængelig i Google Play, selvom Google er underrettet omkring problemet.

Hvor mange applikationer, der nu er i Google Play Store offentliggøres til Google I/O i næste måned.