Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google I/O 2018 - Hvad vi forventer at se

Google I/O 2018 - Hvad vi forventer at se

Google Assistent, Android P og en kommende Android TV dongle

Google I/O 2018.
Google I/O 2018.
Foto: Google

I dag er der kun en uge tilbage til Googles store udvikler konference starter. Ja, det er en lidt nørdet konference, som måske ikke er så populær blandt almindelige forbrugere. Men som regel bliver der stadig præsenteret interessante ting, og i år er ikke en undtagelse.

Der har været flere rygter, hvor en af de mere spændende har været en kommende Android TV dongle. Vi tager et kig på hvad vi kan forvente på Google I/O 2018.

Læs også: Disse højttalere har Google Assistent indbygget

Hvad har vi førhen set på Google I/O?

Den allerførste Google I/O (I/O står for input/output) blev afholdt i 2008, og den startede ud som en todags udvikler konference. Den har dog ændret sig med tiden, men den er stadig primært henvendt til udviklere. Dog har vi ofte set Android versioner, produkter og meget andet præsenteret på Google I/O. Her er et hurtigt overblik over de mest interessante:

  • 2011: Præsentation af Ice Cream Sandwich, Android 4.0.
  • 2012: Android 4.1 Jelly Bean, Google Now og ikke mindst tabletten Nexus 7.
  • 2014: Android TV og Google Fit.
  • 2015: Google Fotos og Android M.
  • 2016: Google Assistent, Android N, Google Allo og Duo og Android Wear 2.0.
  • 2017: Google Assistent til iPhone, forbedret Google Home, Android O og Android Go.

Nexus 7 tabletten blev først vist frem på Google I/O i 2012.
Nexus 7 tabletten blev først vist frem på Google I/O i 2012.

Hvad vi håber at se på Google I/O 2018

Android P er allerede ude til udviklere, men rygterne siger at vi kommer til, at se en ny version til Google I/O 2018. En af tingene vi håber at se mere af, er navigering i softwaren med swipe bevægelser

Læs også: Hvilket navn tror du Android P får? [AFSTEMNING]

Derudover ser det ud til at Android rent grafisk får en stor overhaling af nofifikations panelet, indstillinger, volume, tekst markering osv. Vi rykker fra første generation af Material Design til anden generation, som vi endnu ikke har et navn på.

En Android TV dongle har vi tidligere set rygter om. Kort sagt så ligner den en Chromecast dongle med Googles logo på. Den kunne sagtens være en enhed, som deltagere på eventet får gratis udleveret. Dette har vi tidligere set med fx Nexus 7.

Læs også: Sådan fungerer en Google Assistent-højttaler [TIP]

Derudover forventer vi opdateringer til Google Assistent og Google Home. Måske er det her vi kan forvente en dansk lancering af Google Assistent? 

Til sidst men ikke mindst, så håber vi på mere information omkring CHAT og om Googles Allo helt bliver droppet. Du kan læse mere om CHAT her:

Ny besked app fra Google skal være Androids iMessage

En Android TV dongle ser måske dagens lys på Google I/O 2018.
En Android TV dongle ser måske dagens lys på Google I/O 2018.
Foto: FCC.io

Hvornår er Google I/O 2018?

Google I/O 2018 starter på tirsdag den 8. maj og varer til fredag den 11. maj. Det vil være muligt at følge med i konferencens store keynote, hvor alle de spændende ting vil blive præsenteret. 

Det ser ud til at keynoten bliver tirsdag. Du kan se hele kalenderen for Google I/O 2018 her. Vi skal selvfølgelig nok melde ud senere, med et Youtube link til at følge præsentationen.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies