Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google køber Nest for $3.2 mia.

Google køber Nest for $3.2 mia.

Med hvad der synes som et greb i lommen, har Google købt termostatproducenten kontant

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Google længe har været på udkig efter en virksomhed, som både indeholdt viden, evne og visioner til at producere fremtidens elektronik. Nu er første skridt så taget, da verdens største søgemaskine, har købt termostatproducenten Nest Labs Inc. For $3.2 mia. - kontant.

Nest er grundlagt af Tony Fadell og Matt Rogers, som begge bliver ansat af Google. Rogers var en af de første ingeniører hos Apples iPhone team, mens Fadell er kendt som ’iPod’ens far’. Begge har altså en baggrund hos Apple, og har været med til at udvikle nogle af verdens mest populære elektroniske produkter.

Begejstringen er stor hos begge parter, Google CEO Larry Page gav opkøbet følgende ord ed på vejen:

Nest har allerede lavet fantastiske produkter i form af deres energibesparende termostat og deres røgalarmer. Vi er begejstrede over, at kunne levere disse oplevelser til flere hjem i flere lande og dermed opfylde deres drømme.”

Fadell var lidt mere rolig i sine kommentarer til opkøbet, men kunne dog løfte lidt af sløret omkring Googles planer med firmaet:

Med Googles hjælp vil Nest være i stand til, at bygge simple gennemtænkte produkter, som vil gøre livet i hjemmet lettere, og have en positiv indvirkning på hele verden.”

I en e-mail oplyser Fadell og Rogers hvorfor de solgte det ellers velfungerende - og tydeligvis rentable firma til Google:

”Google kan hjælpe os med at realisere vores visioner omkring ’det bevidste hjem’, og tillade os at ændre verden hurtigere, end hvis vi var alene. Vi har haft et godt momentum, men det her er en rumraket.
Google har de nødvendige ressourcer, globale størrelse og platformen til, at kunne accelerere Nests vækst indenfor hardware, software og hjælpemidler i alle hjem globalt”

Det er dog ikke et spørgsmål om kolde kontanter for Fadell og Rogers, for mailen fortsætter med:

”Begge firmaers visioner er overensstemmende. Vi tror begge på, at lade teknologien arbejde bagved, så mennesker kan få en lettere hverdag og tid til de ting som betyder noget. Google har engageret sig i, at hjælpe Nest med at gøre en forskel, og sammen kan vi spare energi og holde mennesker sikre i deres hjem.”

Udover de eksisterende produkter får Google en lang række patenter med i købet. I december fik Nest 100 patenter registreret, og har yderligere 200 under behandling. Dertil kommer 200 som ligger klar til at blive ansøgt om.

Der er allerede spekulationer om, hvorvidt det nye samarbejde vil smelte oplysninger om, at du er hjemme og hvilket rum du befinder dig i, sammen med Googles kommercielle interesser, hvilket har medført, at Nest har udsendt en lang række udtalelser, for at berolige deres kunder. Her oplyser man, at der ikke vil blive videregivet privatoplysninger om Nest-kunder til tredjepart.

Handlen mangler stadig at blive godkendt af de amerikanske myndigheder, hvilket også fremgår af Googles pressemeddelelse.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies