Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google lancerer Chromebit: Computer-stick til tv'et

Google lancerer Chromebit: Computer-stick til tv'et

Google præsenterer, sammen med ASUS, Chromebit, som er en HDMI-pind, der forvandler dit tv til en fuldblodscomputer.

Foto: Gizmodo.com
Foto: Gizmodo.com

Google har allerede Chromecast og Chromebooks, og nu er Chromebit den næste i rækken.

Det er en yderst billig løsning, der introducerer et pc-styresystem som du kender det på den store tv-skærm til en yderst overkommelig pris.

Læs også: Snak til din Chromebook fremover

Vi har at gøre med en ganske lille HDMI-pind, der indeholder al hardware til at drive ChromeOS-styresystemet.

ChromeOS er det, som Google's Chromebook-computere også kører med. I grove træk er det Chrome-browseren sammen med et traditionelt skrivebord med ikoner.

Foto: cnet.com
Foto: cnet.com

Fornuftige specifikationer til ingen penge

Med Chromebit får du en HDMI-pind fra ASUS, der har en Rockchip 3288-processor med fire kerner, som også flere af de allernyeste Chromebook-pc'er benytter sig af. Der er gemt 2 GB RAM bag plastikskallen, og med de 16 GB intern lagerplads kan du opbevare de vigtigste filer lokalt.

Bag på finder du en USB 2.0-port, så du kan tilslutte andre medier, eksempelvis en ekstern harddisk, mus eller et tastatur. Gennem Bluetooth-forbindelsen kan du også tilslutte de to sidstnævnte. En WiFi-forbindelse (802.11ac) er der selvfølgelig også at finde, hvilket er en nødvendighed for at benytte ChromeOS-styresystemet fuldt ud.

Læs også: Android-app hjælper med at få apps over i Chrome

En smart detalje med ASUS' Chromebit er, at den kan vende og dreje HDMI-stikket, så du kan få den til at passe selv til de mindste steder mellem tv'et og væggen.

Google's produktchef, Caesar Sengupta, fortæller til Gizmodo, at det står frit for andre producenter at lave disse Chromebits. Chipproducenten Intel har dog allerede leget med tanken til CES-messen, der fandt sted i januar måned. Her blev Intel Compute Stick til 1000 kroner fremvist, som kommer med Windows 8.1.

Pris og tilgængelighed

Chromebit fra ASUS er til gengæld endnu billigere. For under $100, eller omkring 700 kroner, kan du give dit tv nyt liv med ChromeOS-styresystemet. Den vil komme på markedet denne sommer, men om det indebærer Danmark, vides endnu ikke.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies