Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google lancerer ny Chromecast med små forbedringer

Google lancerer ny Chromecast med små forbedringer

Googles billigste Chromecast har fået nyt design og små forbedringer, der blandt andet gør den 15 procent hurtigere end forgængeren.

Foto: Google

Ved dagens Google-event var de største nyheder de to Pixel 3-mobiler, men de kom heller ikke i år til salg i Danmark. Det eneste produkt, der er kommet til salg herhjemme, er en ny og lettere opdateret Chromecast.

Google har nemlig opdateret den normale Chromecast, som er i stand til at streame i Full HD (1080p). Den har nu fået nyt design, som i højere grad matcher designstilen fra Pixel-telefonerne. Den nye Chromecast har dermed fået en mat bagside med et nyt G-logo, ligesom HDMI-kablet også har fået et nyt design.

Læs også: Google Pixel 3 og Pixel 3 XL er officielle

Designet betyder dog knap så meget for lige en Chromecast, da den som bekendt oftest er skjult bag tv’et. Heldigvis er der også visse forbedringer af ydeevnen. The Verge skriver, at den nye Chromecast er 15 procent hurtigere end den gamle udgave, så du kan altså forvente en lidt hurtigere opstart af eksempelvis YouTube.

Til venstre ses den nye Chromecast, og til højre ses den gamle.
Til venstre ses den nye Chromecast, og til højre ses den gamle.
Foto: Google

En anden nyhed i den opdaterede Chromecast er, at den nu er i stand til at afspille Full HD-videoer med 60 billeder i sekundet. Den gamle Chromecast kunne kun klare 60 billeder i sekundet i den noget lavere 720p-opløsning (HD). Derudover kan den nye Chromecast fungere som en Chromecast Audio og lade dig parre den med andre højttalere med indbygget Chromecast, så du kan lave et multi-rum-setup. Denne feature kommer dog først senere på året.

Der har også floreret rygter om, at den nye Chromecast har fået Bluetooth, og at Wi-Fi-signalet skulle være forbedret, men det er endnu ikke bekræftet.

Prisen på den nye Chromecast er uændret i forhold til den gamle. Det vil sige 320 kroner, og hvis du derfor ønsker casting i Ultra HD (4K), skal du erhverve den noget dyrere Chromecast Ultra til 630 kroner. Den nye Chromecast kan købes i Google Store her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies