Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google lancerer officielt Android For Work

Google lancerer officielt Android For Work

Android For Work er efter længere tid med interne tests, nu blevet klar til officiel udgivelse.

Google forsøger at snige sig ind på erhvervskunderne ved nu officielt at lancere Android For Work. En række teknologier som skal gøre det nemmere for selskaber at tillade Android på arbejdspladsen.

Indtil nu har Android For Work været et lille invite-only program som har været testet med en række firmaer, men nu er de altså klar til en bredere lancering.

Meningen er ganske enkelt, at en medarbejder skal være i stand til at bruge den samme telefon til arbejdsbrug såvel som privat brug - dette indebærer alle de applikationer som folk måtte bruge - samtidig med at firmadata holdes hemmelige og arbejdsgiveren ikke kan snage i personlige oplysninger.

For at opnå denne synergi, kræver det en række IT politikker og delings-begrænsninger som implementeres ved hjælp af fire grundpiller:
- Understøttelse af arbejdsprofiler som isolerer data og giver IT-afdelinger adgang til at administrere det.
- En Android for Work applikation til ældre enheder
- En Google Play for Work store
- Et nyt sæt produktivitets værktøj for erhvervsbrugere

Integreret med Lollipop

Lollipop leveres med understøttelse af Android For Work, ældre enheder kan opnå samme funktionalitet omend lidt mere kluntet ved at bruge en dedikeret applikation. Man kan skifte mellem applikationer på enheden, alt imens en IT afdeling kan have fuld kontrol over politikker, profiler og forretnings-data på enheden. Applikationer som er en del af Arbejdsprofilen vil have et lille ikon tilknyttet, men fungerer ellers ganske som normalt.

Administratorer får desuden mulighed for at varetage og distribuere forhåndsgodkendte applikationer.

Formålet er naturligvis at gøre Android til et sikkert alternativ for de virksomheder som i dag ikke tillader at deres medarbejdere bruger deres Android enheder som værktøj på arbejdspladsen.

Kilde: TechCrunchForrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies