Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google Lens er nu ude til Android-mobiler i Danmark

Google Lens er nu ude til Android-mobiler i Danmark

Funktionen Google Lens, der scanner og genkender objekter og tekst med mobilkameraet, er nu tilgængelig i Danmark i form af en ny app kaldet Google Zoom.

Foto: Google

Nu kan du endelig scanne objekter med dit mobilkamera og få Google til at fortælle dig på dansk, hvad den ser eller omdanne billeder til søgbar tekst. Google har nemlig udgivet funktionen Google Lens som en særskilt app kaldet Google Zoom. Appen kan du downloade i Play-butikken her.

Læs også: Google Lens lader mobilen forstå omverdenen for dig

Ved Google I/O sidste år demonstrerede Google en helt ny funktion kaldet Google Lens, som er en opgraderet og forbedret udgave af den tidligere Google-app kaldet Google Goggles. Appen genkender ganske enkelt et utal af hverdagsobjekter og kan gøre livet nemmere for dig, hvis der er noget, du vil gemme til senere eller blot undersøge nærmere på mobilen.

Foto: Google

Sådan fungerer Google Zoom

Et eksempel er, at du ser en adresse på en seddel. I stedet for at skrive den ned på mobilen holder du bare kameraet over sedlen, og så kan du klikke på skærmen for at lade Google scanne det, den ser. I dette tilfælde kan den se, at der er tale om tekst og nærmere bestemt en adresse, som du så kan åbne via eksempelvis Google Maps. På samme måde kan Google Zoom også håndtere telefonnumre og datoer og åbne relevante  apps.

Ligeså er appen i stand til at genkende produkter – det kan være møbler og tøj. Her får du vist søgeresultater fra produktet og eventuelle links til at købe det med danske priser. Appen kan også genkende bøger, film, musikalbum og videospil ud fra deres covers. Hvis du er faldet over en bemærkelsesværdig bygning, et vartegn eller et interessant sted, kan Google Zoom også genkende disse og fortælle dig navnene på dem.

Sidst, men ikke mindst, kan den genkende stregkoder – både på produkter, men også på routere. Den kan nemlig genkende SSID’er og adgangskoder og helt automatisk tilslutte et Wi-Fi for dig uden at du skal til at skrive de bøvlede adgangskoder ind manuelt.

Læs også: Google Lens ruller ud til Android-telefoner

Appen kan du altså allerede nu downloade, men det ser ud til, at den har problemer med at åbne på mange smartphones. Derfor har den også fået en noget lunken modtagelse med kun 2,5 ud af 5 stjerner. På vores testeksemplar af OnePlus 6 virker appen dog upåklageligt.

I marts måned begyndte Google også udrulningen af Google Lens via appen Fotos, men denne udrulning har endnu ikke fundet sted globalt – men med udgivelsen af Google Lens under det nye navn kan du altså alligevel prøve funktionen med dansk understøttelse.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies