Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google Maps på iPhone i modvind

Google Maps på iPhone i modvind

Google Maps er netop returneret til iPhone i App Store med stor succes, men nu er applikationen kommet i modvind.

Applikationen Google Maps er fornylig kommet tilbage til iPhone og har på mindre end to døgn opnået mere end 10 millioner downloads, men nu møder applikationen modstand.

 - Google Maps er tilbage på iPhone

Google beder brugerne om, at godkende et sæt servicevilkår og en privatlivspolitik når de downloader applikationen Google Maps og gøres på samme skærm opmærksomme på, at de fremover vil dele deres lokalitetsdata med Google.

 - ”Hjælp os med at forbedre Google heriblandt trafik og andre tjenester. Anonyme lokalitetsdata vil blive indsamlet af Googles lokalitetstjeneste og sendt til Google og kan blive lagret på din enhed,” sådan skriver Google.

Dette er valgt som standard, hvilket ikke er tilladt i henhold til EU’s regler for databeskyttelse, lyder det fra tyske Marit Hansen, som er vicekommissær for privatliv og information ved det uafhængige center for beskyttelse af personlige oplysninger i Schleswig-Holstein Tyskland (ULD) i en mail. Det skriver Computerworld.dk.

Marit Hansen skriver, at Googles definition af ”anonym” ikke garanterer brugerne komplet anonymitet. Og tilgængelige oplysninger peger i retning af, at disse data indeholder indentifikatorer, som kan forbindes til den enkelte bruger.

Hun tilføjer derfor, at det må antages at Googles ”anonyme lokalitetsdata” defineres som ”personlig data” under EU’s regler for databeskyttelse.

Tilbage i januar måned afgjorde den nederlandske databeskyttelsesmyndighed CBP, at navigations-virksomheden TomTom kun må indsamle og behandle anonyme data hvis der er givet udtrykkeligt samtykke da ”data om geografisk placering er følsomme personlige data.”

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

FrkLarsen 20-12-2012 00:20:46

Jeg blev glad da jeg så at googles kort nu var klar i app store. Jeg bruger ikke meget kort, men det er rart at have i baghånden. Apples nye politik med man SKAL kunne sige nej til videre indgang til ens personsdata(position, telefonbog etc)i apps, vel at mærke dem der kommer efter bestemmelsen trådte i kraft, gælder åbenbart ikke for google maps. Alle de årsager jeg holder mig 800 km væk fra alt hvad der har med google at gøre, var til stede. Jeg kunne overhovedet ikke åbne appen, før jeg havde givet google lov 100% adgang til mit privatliv. Så jeg har ikke noget foreløbigt kort, indtil Apple bliver færdig.

0 0
Om brug af cookies