Google Nexus 6 snydt for fingeraftrykslæser

Rygtemøllen svirrede med forlydender om en fingeraftrykslæser til Googles topmobil. Rygterne holdt vand, mens selve funktionen blev skrinlagt.

Google Nexus 6 snydt for fingeraftrykslæser

Tilbage i juli måned satte den amerikanske blog AndroidPolice hovedet, og troværdigheden, på blokken og

Et stykke gravearbejde i Googles kildekode røber dog, at søgegiganten havde en fingeraftrykslæser med i udviklingen af Nexus 6. Samme kode, fra slutningen af august, viser også at support for funktionen blev efterfølgende fjernet.

Det tyder derfor på, at Nexus 6 oprindeligt skulle have en fingeraftrykslæser, og samtidig være frontløber for en ny programmeringsinterface (API) til Android 5.0 Lollipop.

Læs også: Nexus 6 nærmer sig dansk handel

Vent til næste Nexus

Ønsker du en fingeraftrykslæser i din mobil har både Apple, Samsung og Huawei alternativer, men de bygger alle sammen på egne løsninger. En integration i selve Android vil betyde at tredjeparts-udviklere, som eksempelvis MobilePay, vil kunne udvikle apps som understøtter den øgede sikkerhed fra et fingeraftryk.

Det er ikke første gang at Google efterlader spor efter en kommende feature. Under tilblivelsen af KitKat 4.4 var der spor at finde efter Googles nye kamera-interface som understøtter avancerede funktioner som RAW-optagelser. Funktioner som nu kan bruges i eksempelvis denne app.

Dokumentationen fra kildekoden bekræfter derfor, at Google arbejder på en sikkerhedsløsning for hele Android-økosystemet. Der er derfor gode chancer for at næste Nexus-mobil vil kunne læse dine fingeraftryk.

Læs også: Android Lollipop er landet – De 10 bedste nyheder