Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google Nexus 9 opdateres til seneste Lollipop-version

Google Nexus 9 opdateres til seneste Lollipop-version

Google fuldender udrulningen af den seneste Android-version til sin Nexus-portefølje med en opdatering til Nexus 9.

Google ruller i disse dage den nyeste Lollipop-udgave ud til ejere af Googles Nexus 9-tablet, som er lavet i samarbejde med HTC.

Dermed er hele porteføljen af understøttede enheder opdateret til den seneste Google-software, som så dagens lys for 2 måneder siden.

Læs også: HTC Nexus 9: Næsten glimrende [TEST]

Du kan således opdatere tabletten fra version 5.0.2 Lollipop til den nyeste 5.1.1 Lollipop, som retter op på flere kritiske fejl med Nexus 9.

For kun en uge siden igangsatte Google nemlig udrulningen fra version 5.0.1 til 5.0.2, og foruden at være et minimalt skridt i forhold til dagens opdatering, som folk forventede, så bød den også på store problemer. Flere oplevede nemlig, at opdateringen ødelagde softwaren fuldstændigt - også kendt som et soft brick.

Læs også: HTC Nexus 9 - første kig på Googles luksus-tablet [WEB-TV]

Derfor har Google formentlig sat farten lidt op for at udsende dagens opdatering kun en uge efter, som lader til at være gået problemfrit indtil videre.

Nyhederne i Android 5.1

Det primære formål med Android 5.1 er at rette op på de mange små fejl og ustabiliteter, der er dukket op som følge af det store skift fra Android 4.4.4 Kitkat til 5.0.1 Lollipop.

Et velkendt problem er et, der går under navnet ”memery leak”, hvor en unødig stor mængde system-RAM (hukommelse) ophobes over tid, som sløver enheden ned. Det retter version 5.1.1 op på i stor grad, selv om nogle personer stadig beretter om mindre RAM-problemer.

Læs også: Android 5.1 - her er alle ændringer

Den seneste version bringer også små nyheder som understøttelse for 2 SIM-kort, hvis hardwaren gør brug af dette. Der er også HD Voice til krystalklar samtalekvalitet indbygget i Android, hvis telefonerne og teleselskaberne imellem understøtter teknologien.

Android 5.1.1 byder på mange andre mindre ændringer, som Mobilsiden har samlet i en komplet oversigt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies