Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google Nu kan nu forstå mere komplekse spørgsmål

Google Nu kan nu forstå mere komplekse spørgsmål

Googles personlige assistent, Google Nu, er nu bedre til at forstå mere komplekse formuleringer og spørgsmål og meningen bag, hvad du spørger om.

Her ses et eksempel på, hvordan Google Nu finder frem til svarene i de komplekse spørgsmål.
Her ses et eksempel på, hvordan Google Nu finder frem til svarene i de komplekse spørgsmål.

Googles teknologi til at forstå, hvad du spørger din smartphone om eller søger efter i søgemaskinen har udviklet sig gevaldigt gennem årene - og nu tages endnu et skridt i den rigtige retning.

Meget i stil med appen Hound fra folkene bag SoundHound kan Google Nu nu forstå meget komplekse sætninger, hvor et spørgsmål eller en forespørgsel nedbrydes i flere dele for at bringe den fulde mening frem og dermed det rette svar. Med andre ord kan Google Nu endnu bedre forstå hensigten med indholdet i det, du siger eller skriver.

Læs også: Større tilfredshed med Siri end Google Nu og Cortana

I et blogindlæg giver Google et eksempel i form af en infografik, som kan ses herover. I Google Nu stilles spørgsmålet: ”Hvem var den amerikanske præsident, da Angels vandt World Series?”

Første behandling af spørgsmålet er, at Google Nu registrerer ”den amerikanske” som at der i spørgsmålet indgår et land, her USA, samt at der indgår et baseballhold ved benævnelse af ”Angels”.

Læs også: Google lancerer smartere søgninger ud fra din placering

Hele spørgsmålet deles også op i to andre dele: ”Hvem var den amerikanske præsident?” og ”da Angels vandt World Series?” Ud fra det finder Google Nu en liste af præsidenter til den første del og vindere af World Series til den anden del frem.

Dernæst kan Google Nu finde frem til, at Angels vandt World Series i 2002, og det årstal sættes op imod listen af præsidenter, hvor det endelige resultat findes: George W. Bush.

Google Nu forstår mere komplekse sætninger

Dette er blot et eksempel på, hvor komplekst et umiddelbart relativt simpelt spørgsmål rent faktisk er. Google giver i blotindlægget en lang række af andre eksempler på mere komplekse spørgsmål, der nu kan stilles den personlige assistent.

Google Nu forstår nu de såkaldte superlativer – tillægsord bøjet i højeste grad såsom ”højeste”, ”største” osv. samt ting opstillet i rækkefølge. Eksempler på sådanne spørgsmål er:

  • Hvem er den højeste spiller fra Mavericks?
  • Hvad er den største by i Texas?
  • Hvad er den største by i Iowa efter område?
Spørgsmål, hvor der indgår datoer, forstås nu endnu bedre. Det kan være sætninger som:
  • Hvad var befolkningstallet i Singapore i 1965?
  • Hvilken sang indspillede Taylor Swift i 2014?
  • Hvad var arbejdstidsplanen for Royals i 2013?
Som eksempel på mere komplekse formuleringer fremhæver Google nedenstående:
  • Hvilke film findes fra Seth Gabels svigerfar?
  • Hvad var det amerikanske befolkningstal, da Bernie Sanders blev født?
  • Hvem var den amerikanske præsident, da Angels vandt World Series?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies