Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google offentliggør Android 5.1 Lollipop

Google offentliggør Android 5.1 Lollipop

Google, som står bag Android, er officielt ude med version 5.1 Lollipop og introducerer nye funktioner og fejlrettelser.

Det har svirret i luften længe, men nu er den næste version af Android endelig offentliggjort af Google: Byd version 5.1 Lollipop velkommen,

Ud af den blå luft dukkede de prisvenlige Android One-enheder først op med den helt nye Android-version, inden Google selv havde nævnt et eneste ord om den.

Dernæst lovede HTC versionen her i marts måned, hvorefter adskillige videoer af den næste Lollipop-version dukkede op.

Læs også: Lollipop er fortsat under langsom udbredelse

Men nu er ventetiden ovre. Google, som står bag Android, har nemlig officielt lanceret den nye slippepindsversion. Nu hedder den seneste version derfor 5.1, og den vil allerede udrulles i løbet af i dag - formentlig til Nexus-enhederne i første omgang.

Ny version retter op på fejl

Version 5.1 indeholder adskillige fejlrettelser og forbedringer. Netop fejl har mange Nexus-ejere med Lollipop været berørt af. En såkaldt ”memory leak”-fejl har plaget mange Android-ejere, som gør, at systemet bygger et enormt forbrug af RAM op gennem kort tid, som kun kan rettes med et genstart.

Læs også: Det betyder Lollipop for driftstiden

Google har ikke selv nævnt, at dette problem er rettet i version 5.1, men nævner i stedet en lang række andre spændende ændringer. En brugerkommentar i Googles blogindlæg nævner, at fejlen skulle være rettet, men det er endnu for tidligt at fastslå.

Understøtter nu flere SIM-kort

En af de nye features i Android 5.1 er, at der er kommet officiel understøttelse for flere SIM-kort. Det er en funktion, der benyttes i stor stil i andre markeder, hvor teleindustrien fungerer anderledes end herhjemme i Danmark. Den officielle understøttelse fra Google sparer derfor de forskellige producenter fra en masse tilpasning, der skal bygges oven på Android.

Bedre beskyttelse mod tyveri

Google har også forbedret Android Enhedsadministrator. Det er den funktion, du kan benytte til at spore din Android-enhed i tilfælde af, at du mister den.

Hvis din enhed er stjålet, vil den nu forblive låst, indtil du logger ind med din Google-konto. Android Enhedsadministrator overlever nu også en gendannelse til fabriksdata, så du er endnu bedre sikret. Som noget nyt er funktionen nu også aktiveret som standard på nye enheder, der kommer på markedet med Android 5.1 præinstalleret.

Krystalklare telefonsamtaler med HD Voice

Google har også inkluderet officiel understøttelse for HD Voice i telefonsamtaler, så du nu får endnu bedre lydkvalitet, såfremt begge telefoner og teleselskaberne imellem parterne understøtter teknologien. Nexus 6-smartphonen understøtter blandt andet denne teknologi.

Administrer dine forbindelser i "hurtige indstillinger"

Mindre tilføjelser til Android 5.1 er også, at du nu kan administrere dine Wi-Fi- og Bluetooth-forbindelser direkte i ”hurtige indstillinger”-panelet i området sammen med dine notifikationer. Du slipper dermed for at navigere helt ind i indstillingerne for at tilslutte og kontrollere dine netværksforbindelser.

Det er disse funktioner, som Google selv fremhæver i sin annoncering på den officielle Android-blog. Vi tager selvfølgelig et nærmere kig på, hvad Android 5.1 byder af nye spændende funktioner og fejlrettelser i den kommende tid.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

11-03-2015 10:25:27

Jeg mærker at min mobil er blevet markant hurtigere efter 5.1 opdateringen. Nu har den kun kørt i et døgns tid med opdateringen, men håber det fortsætter. Indtil videre en fremragende opdatering.

1 0
Jesper 10-03-2015 10:17:47

Det ser jeg frem til! Umiddelbart syntes jeg ikke, at Lollipop har forbedret min S5 mærkbart, men til gengæld blev "Do Not Disturb"-funktionen væsentligt forringet!
Dette blev der til gengæld rettet op på forleden, da Samsung udsendte en opdatering på ca. 350mb. Nu er "Do Not Disturb"-funktionen tilbage med de gamle funktioner igen, således at den automatisk kan slå til og fra i et, af brugeren, fastsat tidspunkt!
Dette er tilsyneladende gået hen over hovedet på både mobilsiden.dk, meremobil.dk, mobil.nu og recordere.dk!!!
....men det er jo heller ikke et Apple-produkt!

3 1
Morten Jensen 10-03-2015 12:19:13

I stock Lollipop kan man anvende funktionen "Downtime" i stedet for, som giver ca. de samme muligheder. Jeg har f.eks. sat den til ikke at forstyrre mig mellem kl. 22 - 06 hver dag.
Så hvis der er tale om at Samsung har 'ødelagt' noget med deres version af Lollipop, så er det vel ikke noget der skal ligge Android til last?

1 0
Jesper 10-03-2015 12:55:35

Jeg bebrejder skam heller ikke Google noget! Det er klart en fejl fra Samsungs side. En fejl som de nu har rettet op på! :-)

1 0
Morten Jensen 10-03-2015 13:10:46

Okay. :) Det er bare fordi nyheden her handler om at Android 5.1 er blevet offentliggjort, og du kommenterer på Samsungs Lollipop opdatering til din S5. :-)

1 0
Jesper 10-03-2015 14:22:33

Fair nok! Men jeg var blot nødt til at finde et sted, hvor jeg kunne "øffe" over, at der er kommet en større opdatering, som formentlig løser nogle af de problemer, der har været på S5 efter at Lollipop er rullet ud, uden at én eneste af mobilsiderne har meldt noget ud om det!
Mærkeligt nok, har jeg dog ikke selv kunne finde nogen definitioner af, hvad opdateringen indebærer! :-/

1 0
Dan Molberg 10-03-2015 12:10:28

Nej, men det var vigtigt at skrive det var fjernet...

3 0
10-03-2015 11:21:10

Nej de bliver jo alle sammen tydeligvis betalt af Apple...!

3 2
Jesper 10-03-2015 12:56:28

Det ved jeg ikke om det gør, men der skal da ikke herske nogen tvivl om præferencerne i det stof de dækker!

2 2
10-03-2015 13:25:30

Hvis du ser nyhederne fra sidste uge, så er de allesammen stort set om de nye Android telefoner, som er blevet præsenteret på Mobile World Congress. I går havde Apple så en lancering, som bliver dækket. Så for mig ligner det mere, at de dækker de nyheder som er aktuelle.

6 2
Jesper 10-03-2015 14:25:06

Jeg har skam fuldt med i nyhederne i sidste uge ifm. MWC, men til trods for, at der dengang blev lanceret en række nye high-end smarthones, så dominerer Apples lanceringer hele "sendefladen" alligevel!
Det er vel ikke sådan, at når Apple lancerer deres nye "kreationer", så kan man ligeså godt undlade at kigge efter andre nyheder, vel?

1 6
Dan Molberg 09-03-2015 23:53:46

Øhhh, HD Voice? Hvordan kan det være en del af Android, det er da modemet der bestemmer det, og jeg har da HD Voice på min gamle Galaxy Nexus. Er der ikke et eller andet der er misforstået her?

Edit: "Get crystal clear calling with HD Voice between compatible Android 5.1 devices like the Nexus 6 on T-Mobile or Verizon." lyder mere som en US ting.

3 0
Thomas Larsen 10-03-2015 05:09:38

Ud fra koden er der vist tale om VoLTE(Voice over LTE) ikke HD Voice(AMR-WB)

1 0
saliuu 10-03-2015 00:02:08

Tror det har noget at gøre med at kunne bruge det med Amerikanske teleselskaber.

1 0

Om brug af cookies