Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google og Microsoft dropper årelang patentkrig

Google og Microsoft dropper årelang patentkrig

Fem års patentstridigheder mellem Microsoft og Motorola (overtaget af Google) er nu overstået.

Søgsmål over patenter har i mange år været en kedelig nødvendig i branchen, men i den senere tid, har flere og flere større virksomheder besluttet at begrave stridsøksen. Senest er det Google og Microsoft som stopper fem lange år med patentstridigheder der omhandler hele 20 søgsmål.

Læs også: Apple og Samsung begraver stridøksen, dog ikke i USA

Stridighederne startede med Motorola som Google jo senere opkøbte. Microsoft ville blokere for brugen af specifikke services og Motorola ønskede royalities for nogle standarder som blev benyttet i Microsofts XBox.

Siden er der løbet meget vand gennem åen, og Microsoft og Google er nu blevet enige om at bruger kræfterne på at arbejde sammen som partnere og blandt andet udvikle en ny komprimeringsmetode til video - et initiativ som også inkluderer Netflix Inc. og Amazon.com Inc.

Læs også: Apple og Google slutter fred

Hvem er endte med at betale hvad til hinanden for at opnå en enighed, er ikke oplyst.

Microsoft er et helt andet sted i markedet end de var for 5 år siden, og med en ny direktør ved styrepinden som blandt andet fokuserer mere på at tilbyde Microsofts services til så mange mennesker som muligt - også selvom det betyder at understøtte Office til Android som kom tidligere på året.

Kilde: Engadget
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies