Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google opkøber selskab bag visuel søgning

Google opkøber selskab bag visuel søgning

Et lille selskab som har udviklet visuel søgning af malerier, er netop blevet opkøbt af Google som vil benytte deres algoritme.

Siden Google lancerede deres Goggles projekt sidste år, har vi hørt om visuel søgning en gang imellem.

Ideen er ganske enkel, du tager et billede af et kunstværk med mobiltelefonen, og efter en genkendelsesproces, vil mobilen foretage en søgning på Google omhandlende kunstværket.

Et lille britisk firma som hedder Plink, er netop solgt til Google. Plink står bag programmet PlinkArt, som netop er en slags visuel søgemaskine til malerier.

Du tager blot et billede af et kunstværk, så kan PlinkArt identificere det, ved at sammenligne billedinformationerne med sin database over malerier.

Plink er nu blevet opkøbt af Google for et ukendt beløb. Google ønsker at benytte den algoritme for mønstergenkendelse som der benyttes i PlinkArt, til deres eget Goggle projekt.

Vandt konkurrence

Bag programmet PlinkArt, står to studerende fra Oxford University. De vandt i 2009 konkurrencen Android Developer Challenge med deres applikation, præmien var på godt og vel en halv million kroner.

  PlinkArt har været tilgængeligt for download i blot fire uger, og er allerede blevet downloadet 50.000 gange. De skriver på deres blog, at PlinkArt fortsat vil være tilgængelig i den nuværende form, men at den ikke vil blive videreudviklet.

  I stedet for, skal de to bagmænd arbejde videre på Google Goggles projektet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies