Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google presser Acer til at droppe konkurrent

Google presser Acer til at droppe konkurrent

Acer er på vej med en ny smartphone uden Android som styresystem, men Google forhindrer måske lanceringen.

Mobilproducenten Acer havde indkaldt til pressemøde i Shanghai den 13. september, hvor de skulle have præsenteret deres nye smartphone Cloud Mobile 800, som var med et styresystem fra kinesiske Alibaba Group.

Pressemødet har dog endnu ikke fundet sted, da det blev aflyst i sidste øjeblik.

Og nu forlyder det fra Alibaba, at aflysningen skete efter pres fra Google, der havde truet med, at det ville betyde Acers licens til Android-styresystemet, ville blive opsagt.

En talmand fra Alibaba Cloud Computing, som står bag styresystemet Aliyun 2.0, mener Googles indblanding er ”unfair for forbrugerne, og de er bekymret for, om det kan begrænse forbrugernes adgang til konkurrerende produkter.”

Styresystemet Aliyun OS benyttes allerede på flere kinesiske smartphones, men Acer er den første af de større producenter, som vil benytte systemet.

Aliyun OS er baseret på Linux, men alle applikationerne kører i skyen, hvor også dataen til applikationerne gemmes, samt billeder, musik, kontaktlister og meddelelser og alle brugere har 100 GB gratis hukommelse til rådighed.

-”Vi mener, at introduktionen af Aliyun OS giver forbrugerne og hardware-producenter flere muligheder, hvilket er fundamentet for et sundt og stærkt marked. Vi mener, at det bør overlades til markedet at bestemme,” hedder det i en udtalelse fra Alibaba.

Styresystemet Android er open source, men applikationer som Gmail og Play Store kræver en licens fra Google.

Google har ikke ønsket at kommentere sagen, men Acer siger til Wall Street Journal, at de fortsat har planer om at lancere en smartphone med det kinesiske styresystem.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

15-09-2012 22:46:53

Men nu har Acer jo sagt ja til at gå med i alliancen. Hvis de ikke skal overholde reglerne, hvorfor så overhovedet have alliancen. Og hvis det er så vigtigt for dem, så kan de jo bare træde ud og lave al det android kopi de vil, for det er der jo ingen der har ondt i røven over.

0 0
Belgarion 15-09-2012 15:22:49

Cnet managed to get a quote from Alibaba about Asus on the matter directly, sparring no details:


"Our partner was notified by Google that if the product runs Aliyun OS, Google will terminate its Android-related cooperation and other technology licensing with our partner"

http://www.wpcentral.com/google-leans-acer-not-use-new-os-could-windows-phone

Rigtig spændende kommentare her ;-)

0 0
Zeb 15-09-2012 15:11:00

Hvis nu mobilsiden fortalte hele historien ville det nok se lidt anderledes ud. Som jeg har forstået det er situationen sådan her:

Acer er med i Open Handset Alliance (eller hvad det nu hedder) som bl.a. har som regel at man støtter op om Googles version af Android så der bliver mindre fragmentering (altså modsat eks. Amazon der har lavet deres egen version af Android)

Aliyun er en "uautoriseret" version af Android, så når Acer laver en Aliyun telefon går de direkte imod OHA's regelsæt. Derfor sætter Google dem på plads. Det sker sådan set for at forhindre fragmenteringen af Android bare en lille smule.

0 0
Zeb 15-09-2012 16:14:44

So, what about that Google? Well, it seems that the main complication is the Open Handset Alliance, a sort of club that agrees to help maintain the integrity of Android for the benefit of users, handset makers and developers alike. Membership to this club doesn't prevent you from working with other operating systems (Windows Phone, for example,) but does ask that you commit to the "one Android platform" mentioned above. So, Alibaba says it's not Android, Google claims it is.

Mere info: http://www.engadget.com/2012/09/15/google-wants-better-compatibility-for-android/

0 0
Robert 15-09-2012 14:15:44

Lyder umiddelbart rigtig skidt og hvis det er sandt som det er fortalt der mister jeg pludselig en masse respekt for Google.

Men eftersom vi kun har hørt softwareproducentens udlægning og ikke noget fra Acer då er der med garanti nogle informationer som ikke er kommet ud endnu. Lad os se hvad der kommer frem når der er blevet gravet lidt dybere...

0 0
Belgarion 15-09-2012 13:57:18

Er vidst ikke kun æblet der gør alt for at foringe de andres indflydelse. Puha Google den er slem.

0 0
mawteN 17-09-2012 11:31:56

Nej det kunne de ikke få patent på :-)

0 0
Footiefan 15-09-2012 13:23:52

Google, don't be evil ;-)

0 0
tdc2k 15-09-2012 18:56:20

Hvis Kina ikke tvang Google enten til censur eller ud af markedet, så havde Alibaba aldrig været så stor som idag. Så det er nok mere hævn

0 0
Kim 16-09-2012 17:24:41

Nu er du naiv - Google var glade for at censurere i Kina så længe de troede de kunne tjene penge. Men efter at have forsøgt i en årrække, uden at få væsentlig markedsandele, lavede de et PR matyrium, og trak sig ud af et underskudsgivende marked.

0 0
Lecter 15-09-2012 16:40:59

Jeg aner ikke om Google har en god sag eller ej, men et OS, som ikke er Android, men kan køre og hente Android apps fra egen store, bliver meget hurtigt til et mekka for piratsoftware.

0 0
Lecter 15-09-2012 16:40:59

Jeg aner ikke om Google har en god sag eller ej, men et OS, som ikke er Android, men kan køre og hente Android apps fra egen store, bliver meget hurtigt til et mekka for piratsoftware.

0 0

Om brug af cookies