Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google protesterer mod krænkende lovforslag

Google protesterer mod krænkende lovforslag

Dine rettigheder, dit privatliv og din sikkerhed trues af et nyt amerikansk lovforslag. I hvert fald hvis du spørger Google.

Google udviser stor bekymring over for et nyt lovforslag i USA. Hvis det bliver vedtaget, vil flere af dine grundlæggende rettigheder på internettet være i fare.

Derfor har Google skrevet en kommentar om, hvilke konsekvenser lovforslaget kan føre med sig. Det er den juridiske direktør, Richard Salgado, der offentliggør bekymringerne på Googles vegne.

Læs også: Sessionslogning måske på vej tilbage

Lovgivningen for udstedelse af ransagningskendelser står med lovforslaget over for en stor ændring. I dag forbyder den amerikanske lovgivningen en dommer i at udstede ransagningskendelser uden for dommerens distrikt med enkelte undtagelser. Netop undtagelser vil det nye lovforslag byde flere af i sager, der involverer computere og netværk.

De amerikanske myndigheder bliver derfor i stand til at skaffe en ransagningskendelser til at foretage ”fjernsøgninger” af din smartphone eller computer, hvis placeringen af enheden er skjult ”med teknologiske hjælpemidler”, lyder det.

USA kan hacke dig i hele verden

Google forudser, at de amerikanske myndigheder kan opnå adgang til dine personlige billeder på dit elektronik, selv om du befinder dig i Danmark. Hensigten med lovforslaget er ellers kun at få direkte adgang til en dommerkendelse i USA, men samtidig er der intet, der forhindrer dem i at foretage samme procedure i andre lande. herunder Danmark.

Læs også: Så meget overvåges mobilbrugere

Der bliver også rettet skarp kritik af formuleringerne i lovforslaget. Det definerer ikke, hvilke omstændigheder og betingelser, der skal til, før en ”fjernsøgning” kan foretages, ligesom der også bruges tvetydige formuleringer. Med det står det, ifølge Google, regeringen frit for at hacke din smartphone og computer.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Khlad 19-02-2015 22:21:27

De fratager os vores frihed ved at tilbyde (tvinge) os "sikkerhed".

2 1
Sven A. 19-02-2015 21:19:29

Synes de er ved at trække folks rettigheder vel langt. Jeg kan godt forstå at man kan tage ind en mobil og gennemgå den, men at fjernsøge på en mobil eller pc er ret og slet fjernelse af folks rettigheder. Når så myndighederne "kan" gøre det, hvad stopper andre organisationer i at gøre det samme????

1 1
Martin5000 19-02-2015 11:38:53

Ja fydaføj... her i Danmark vil vi gerne bevare FEs monopol på den slags *suk*. Det havde selvfølgelig været at foretrække at den enkelte borgers rettigheder betød noget... men nu hvor det ikke (længere?) er tilfældet, så er jeg personligt lidt ligeglad med hvilke myndigheder/lande der skamkne**** mit privatliv :-(

1 0

Om brug af cookies