Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google retter 2,5 år gammel Android-fejl - næste gang

Google retter 2,5 år gammel Android-fejl - næste gang

Visse erhvervsfolk og studerende har gennem flere år haft problemer med at logge på Wi-Fi med Android-mobiler og -tablets. Google vil rette fejlen i næste version.

Det har været et spørgsmål om prioritering og ressourcer, der har afholdt Google fra at rettet en flere år gammel netværksfejl på Android. Det fortæller søgegiganten ifølge AndroidPolice.com.

Samtidig oplyses det, at fejlen vil blive udbedret i næste version af Android, da man ikke har nået at få det med i den nye 4.2-udgave - også kaldet Jelly Bean.

De første meldinger om fejlen, som forhindrede visse brugere i at få findelse til Wi-Fi-netværk eksempelvis i firmaer og på universiteter, dukkede op i foråret 2010.

Det har drejet sig om nogle udgaver af Wi-Fi-netværk, som i princippet er "åbne", men sender brugeren videre til identifikation og log-ind via en browser. Denne model er udbredt på uddannelsesinstitutioner og i dele af erhvervslivet, hvor det kan være en fordel med de mange personlige brugerprofiler.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tbm2 22-11-2012 15:31:30

Jeg har samme problem på min iPhone den kan ikke logge ind, altså login siden kommer ikke frem siden opdateringen til iOS 6.0.1

0 0
Thomas Larsen 22-11-2012 12:17:24

For at svare Facebook kommentarerne har fejlen ikke decideret noget med "skole logins" at gøre.

Du kan uden problemer implementere et captive portal system som undgår problemet.

Problemet går i alt sin enkelthed ud på at Android ikke automatisk kan forstå at en intern address burde slås op ved brug af host + domain navn.

Den ignorerer nemlig domain navnet.

Så i det specifikke tilfælde har de sat deres portal løsning op til at gå til "http://host" da telefonen er del af "domæne.tld"-domænet så burde den automatisk forstå at host = host.domæne.tld

Men dette gør den ikke.

Hvis de satte deres løsning op til at gå til host.domæne.tld eller direkte via ip-adressen så burde det virke.

I vores opsætning bruger vi en ip-adresse fordi vi ikke rigtigt har kunne se en fordel i et hostname, og har derfor aldrig haft problemet.

0 0
Allan 22-11-2012 12:53:26

Som (tidligere) programmør synes jeg da ikke det lyder som en kæmpe fix at implementere... Men det er jo nok bare mig eller måske er Google ikke helt skarpe til det med at programmere... ;-)

0 0
22-11-2012 13:20:12

Eller også er "problemet" så minimalt, at det har været langt nede på listen ?

0 0
Thomas Larsen 22-11-2012 14:15:53

Ja det lyder til at have været ret lav prioritet, som sagt, problemet kan nemt undgås, og så er det i meget få tilælde det rent faktisk er et problem.

Men Allan har også ret i at det ikke typder på at fixet har været synderligt svært, faktisk har der været workarounds oppe som enhver linux bruger nemt kunne lave selv hvis de havde root på deres telefon.

Selve fixet var nok ikke engang sket nu, da fixet kun er lavet i respons til at en fra communitiet faktisk lavede et fix.

0 0

Om brug af cookies