Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google scanner Android Market for malware

Google scanner Android Market for malware

Google har lanceret en ny Bouncer service skal sikre Android Market imod spyware og malware.

Ifølge et indlæg på Google Mobile Blog, der er Googles officielle blog omkring blandt andet Android, så begynder Google nu, at scanne alle applikationer i Android Market for sikkerhedstrusler.

Android Market vokser med utrolig hastighed, og det samme gør sikkerhedsproblemerne. Indtil videre så har Google fastholdt, at selskabet ikke ønsker at lave en godkendelsesproces, ligesom f.eks. Apple har til deres App Store. Google Android Market er derimod helt åbent, og applikationer bliver ikke gennemgået af Googles egne folk.

Den seneste tids sikkerhedsproblemer i Android Market har dog tvunget Google til at gøre noget ved de mange applikationer med spyware og malware.

Google har nu introduceret Google Bouce servicen, der automatisk scanner alle applikationer i Android Market for spyware og malware.

Den nye service scanner alle nye og eksisterende applikationer i Android Market for kendte maware, spyware og trojansk kode. Udover at scanne alle applikationer kendte sikkerhedstrusler, så analyserer tjenesten også applikationer for mistænkelig opførsel, som kan indikere, at applikationen indeholder kode, der ikke burde være i applikationen.

Det foruroligende er dog, at Google Bouncer servicen ifølge Google Mobile Blog har kørt i mindst et halvt år. Inden for de sidste par måneder har vi flere gange hørt om sikkerhedsproblemer med applikationer i Andorid Market, hvilket kunne indikere at Googles nye Bouncher tjeneste ikke er helt så finmasket, som man kunne ønske sig.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Benjamin Jensen 04-02-2012 23:34:44

Jeg tror N er den første type - i hvert fald når man skal kigge på Android systemet som helhed. Læg dertil en vis portion konspirations teori oven i hatten - så har vi en ægte Fandroid ;)

0 0
05-02-2012 08:52:43

Og du er indbegrebet af en pissehamrende irriterende troll.

0 0
03-02-2012 20:26:47

http://www.wired.com/gadgetlab/2012/02/google-android-malware-scanner/

Jeg citerer:"“The official Android Market is the smaller target,” McAfee mobile security researcher Jimmy Shah told Wired in an interview. “That’s the area we’ve seen the least malware in thus far.”"

Dit link fungerer i øvrigt ikke, så ikke meget forklaring i den.

0 0
04-02-2012 23:14:52

Ja den beskriver meget godt det mange af os hele tiden har sagt.. Det er en storm i et glas vand. Og når google så gør noget ved den der ængsteligehed visse medier har fået sat i folk, ja så er det heller ikke godt nok, for det er jo ikke den måde Apple har gjort det på, og så er det jo forkert.

0 0
03-02-2012 12:05:46

Du har hørt sikkerhedssoftware firmaer pive....Den sidste artikel i skrev om hvor der var en KÆMPE bølge af malware på vej, viste sig jo "bare" at være en agressiv ad-campaign....

Selv symantec der kom med postulatet, måtte jo trække i land igen (Dette har mobilsiden selvfølgeligt ikke skrevet noget om.)

Så jeg er sikker på at deres service virker fint...

0 0
Johnny K. Olesen 03-02-2012 14:49:09

Hej N

Ja tjenesten virker relativt fint ifølge Google selv. Det kan man læse på Google Mobile Blog. Jeg citerer:

The service has been looking for malicious apps in Market for a while now, and between the first and second halves of 2011, we saw a 40% decrease in the number of potentially-malicious downloads from Android Market.
.

Om det er godt eller skidt, det kommer an på ens opfattelse af sagen. Se evt denne illustration: http://www.austintown.k12.oh.us/~aust_tr/homework/quickfiles/Cartoons/2%20half%20empty%20%20half%20full.bmp som der forklarer tingen lidt bedre.

På den anden side så er én virusbefængt applikation nok til at gøre meget stor skade.

0 0

Om brug af cookies