Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google skrotter VR-headset: Vil nu kombinere VR og AR

Google skrotter VR-headset: Vil nu kombinere VR og AR

Google dropper planer om et high-end virtual reality-headset for i stedet at udvikle et nyt headset, der smelter virtual og augmented reality sammen.

Ved Google I/O 2016 offentliggjorde Google Daydream-standarden til VR-oplevelser via Android-telefoner.
Ved Google I/O 2016 offentliggjorde Google Daydream-standarden til VR-oplevelser via Android-telefoner.
Foto: Engadget.com

Tilbage i februar måned forlød det, at Google var i gang med et high-end virtual reality-headset til at tage konkurrencen op med VR-giganterne Oculus, HTC og PlayStation.

Det projekt er dog nu lagt i graven ifølge Re/code. Firmaet X, som hører under Googles moderselskab Alphabet, er nemlig allerede i fuld gang med et andet headset, som skal afløse high-end-udgaven.

50 medarbejdere har angiveligt til opgave at skabe et nyt headset, der smelter de to teknologier virtual reality fra nuværende headsets og augmented reality fra smartphones i én og samme enhed.

Læs også: Samsung på vej med Note 7-kompatibelt Gear VR-headset

Headsettet er helt uafhængigt og kræver hverken en smartphone eller en computer koblet til det. Der kan derfor i højere grad være tale om en konkurrerende løsning til Microsofts HoloLens end eksempelvis Oculus Rift, der er afhængig af en tilsluttet computer.

Det er ikke mere end to måneder, siden Google lancerede den såkaldte Daydream-standard, der skal bringe virtual reality til Android-smartphones fra omkring efteråret. Disse to VR-løsninger udvikles dog helt uafhængigt fra hinanden, men en kilde skulle have fortalt Engadget, at Daydream ikke er det, som Google på lang sigt vil satse på. Det må derimod formodes at være dedikerede headsets som dette.

Læs også: Sonys PlayStation VR-headset kommer til Danmark i oktober

Det særlige ved Googles kommende headset bliver altså, at det foruden virtual reality også kombinerer augmented reality, som er en slags forstærket virkelighed bestående af virtuel data (lyd eller billede fra headsettet), der kombineres med hvad du ser fra den virkelige verden.

Et aktuelt eksempel på augmented reality er spillet Pokémon GO, hvor der placeres pokemonner i den virkelige verden, når du skal fange disse. Dette gøres ved brug af et kamera, som Googles headset også må formodes at have.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies