Google stopper salget af Nexus 5

Det er slut med at købe Google's Nexus 5-smartphone lavet i samarbejde med LG - i hvert fald fra Google's egen webshop.

Google stopper salget af Nexus 5

Nexus 5-smartphonen fra Google er ikke længere tilgængelig online. Det sker i forbindelse med omlægningen af indholdet i Play-butikken, hvor digitalt og fysisk indhold nu er adskildt fra hinanden.

Nu hvor de fysiske produkter har fået sin egen Google Store-afdeling, har Google set det som en god anledning til at sige farvel og tak til den nu næsten halvandet år gamle smartphone, der introducerede Android 4.4 Kitkat i sin tid.

Læs også: Google vil måske fortsat sælge Nexus 5

Tilbage i den danske webshop er der nu kun HTC’s Nexus 9-tablet med lidt tilbehør og den billige Chromecast til tv’et. Google sælger nemlig ikke den seneste smartphone, Nexus 6, i Danmark endnu.

Udfasningen af Nexus 5 kommer ikke som den store overraskelse. Grundet rygter i december måned sidste år følte Google sig nødsaget til at give en kommentar til The Verge om Nexus 5’s fremtid:

”Nexus 5 vil fortsat være til salg i Google Play og gennem udvalgte forhandlere i 1. kvartal 2015”, blev der sagt. Dødsdommen for Nexus 5 har derfor indirekte været kendt i flere måneder, og nu er det tid til, at storebror Nexus 6 fortsætter hvor Nexus 5 slap.

Emnet er ikke færdigdebatteret

Meget er sket siden redaktionen skrev artiklen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 12/3/2015 havde redaktionen fokus på et indlæg omkring emnet Android 5.1 – her er alle ændringer – Læs den her. Få også seneste nyt i sagen ved at trykke her..