Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google strammer grebet omkring Android

Google strammer grebet omkring Android

Googles Android system har gået sin sejrsgang over hele verden, blandt andet fordi, at alle kan ændre i koden på systemet.

Googles Android system har gået sin sejrsgang over hele verden, blandt andet fordi, at alle kan ændre i koden på systemet.

Men nogle producenter tager sig for mange friheder i tilpasningen af Android-koden, og der er alt for meget forskellig hardware på markedet. Derfor overvejer Google angiveligt, at stramme grebet omkring Android-systemet.

Det skriver flere medier. Blandt andet DigiTimes og Businessweek.

Fremtiden kan byde på, at ændringer i systemet skal godkendes af Google - og hvis ikke en producent vil det, så vil de ikke længere få adgang til tidlige versioner af Googles styresystem.

Flere mener at Google bør stramme op på kvalitetskontrollen, da der kan være lang afstand i brugeroplevelsen fra de billigste enheder med Android - og op til de dyreste. Og selv de dyreste kører ikke altid helt optimalt.

Kontrol af kvaliteten kan være vigtig, hvis Google fremadrettet vil kunne konkurrere med Microsoft og Apple, der begge har et stramt greb omkring deres styresystemer.

Læs også:
 - Google forhindrer tilpasninger i Android Honeycomb

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kofoed 01-04-2011 23:04:23

Tror Android forbliver open source, og dermed gratis for producenterne. Men så vidt jeg har kunnet læse mig frem til så vil Google give tidlig adgang til de nye Android-versioner (og dermed konkurrencefordele), til de producenter der holder sig til Googles regler.

0 0
Tobias 02-04-2011 08:31:50

bare fordig noget er Open source behøver det ikke af være gratis ;-)

0 0
Kofoed 02-04-2011 11:13:31

Det kan du have ret i. Var lidt for hurtig med "dermed"

0 0
PJ 01-04-2011 16:39:58

Det har hele tiden, været sådan at der var en række krav man skulle opfylde hvis man ville have adgang til Googles egne apps, fx market, gmail, maps etc. Der har været et specifikt set af hardware og OS krav til hver version af Android lige siden den første version blev sluttet løs.
Man kunne sagtens vælge IKKE at følge dem, men så fik man heller ikke adgang til googles programmer som er meget closed sourced.
Og det er der mange i asien specielt som har gjort, der er er mange billigt (bras?) hardware som kører versioner af Android. Du kan få en tavle android til 700-800 kr fra østen, som køer en gammel version af android og ikke har market etc (du kan måske finde en hacket version af markedet, men så kan man jo teoretisk også stjæle en tavle så det er ikke lige pointen)
Så det er jo meget muligt Google hæver kravene for 3.1 fx.

0 0
Ove Andersen 01-04-2011 12:00:21

Men det er nok nødvendigt. Folk skælder jo altid ud over at at producenterne ikke opdaterer folks telefoner til nye versioner, og det er jo også på grund af fragmenteringen af Android software.

Der er simpelthen for meget arbejde for producenterne når alle telefoner kører med deres eget ovenbyggede system. Hvis alle kørte stock Android, ville det være en forholdsvis formsag at opdatere en telefon..

Det er også et problem for udviklere, at der efterhånden er så mange versioner af Android (med overlæggende software), så det at udvikle en app kan være en ganske stor udfordring, da det slet ikke nødvendigvis automatisk virker på en HTC, SE, Motorola osv. De er ved at blive for forskellige.

Google har kun en skrue at dreje på for at regulere det og få systemet tilbage i éen retning, og det er at regulere adgangen til Android. Tror ikke det er fordi de vil til at have royalties - de er nok mere bange for, at fragmenteringen ender med at dræbe Android, eller i hvert fald sætte det stærkt tilbage.

0 0
Lars 01-04-2011 11:30:40

YAY der er kildefortegnelse på nyheden WOOHOO :D

0 0
Mobilsiden.dk 01-04-2011 11:54:06

Hej Lars, Ja, det er der naturligvis. Det er der altid på citathistorier...

0 0
Michael 01-04-2011 11:20:46

hvis indholdet i denne artikel holder vil det betyde at Google kommer til at tage penge for deres system og så kan man vist ikke kalde det for open source mere hvis man skal have lov af Google til at ændre i koden.

men på den anden side er det nok best da der pt kommer så meget vira til android og det er nok den eneste måde Google kan komme det til livs på eller er jeg helt forkert på den?? :P

0 0
Mobilsiden.dk 01-04-2011 11:26:15

Jeg tror personligt, at Google er nødt til at stramme Android. Åbne systemer er gode - men der er også bare langt i brugeroplevelsen fra en Wildfire til en Optimus 2X, og det er der mange kunder der ikke aner. De ser måske kun, at den "kører Android" - og køber den få, fordi den er billig.

Med iPhone og Windows Phone er du sikret en vis standard fra begyndelsen - og kan ikke på samme måde som på Android, købe katten i sækken.

0 0
Jesper 01-04-2011 12:02:32

Men John, hvad så, hvis brugeren er tilfreds med den oplevelse man får på en Wildfire eller lignende?

Jeg mener netop, at man køber "katten i sækken", hvis man kaster sine penge efter hhv. iPhony og WP7, da brugerne måske ikke har sat sig ind i, hvad disse enheder ikke kan!
Dette syntes jeg nemlig er ret væsentligt, al den stund at en uvidende bruger, jo automatisk vil tro, at når han/hun nu bruger en formue på at købe en såkaldt topmodel, så kan den alt hvad han/hun forventer, hvilket jo ikke er tilfældet med iPhony og WP7 (endnu, hvad angår WP7).
Men i øvrigt fint nok, hvis der bliver strammet lidt op! Tillid er godt, kontrol er bedre i denne sammenhæng, tror jeg!

0 0
Svend Ole Nielsen 01-04-2011 12:12:34

Jeg må sige at hvis dit indlæg vendte 180 grader så passede det, ellers ikke.

Køber du eksempelvis en X10 Mini så kører den Android. Men har du samme muligheder hvis du så køber en Xperia Arc, en Optimus 2x, Nexus S osv. ? Hver eneste producent smider sit eget præg og derfor risikerer du at købe katten i sækken hvis du blot skal have en Android telefon. Køber du en Iphone eller WP7 så ved du hvad du får ud af boksen - det gør du ikke med en Android telefon.

0 0
01-04-2011 13:28:56

Det er jeg ikke enig i, uanset hvilken mobiltelefon du køber, især hvis den koster et par tusinder eller mere, så er det dumt ikke at læse anmeldelser inden. I John G anmeldelse netop Wildfiren siger han jo netop at den ikke er en erstatning for en Desire, men at det stadigt er en god telefon.

Det er i orden at google får mere styr på tingene, men de bør ikke lukke for meget for selskabernes muligheder for at tilpasse, ellers så ender det med at du får hundrede ens Android telefoner.

0 0
Michael 01-04-2011 11:22:02

eller de vil i vært fald højst sandsynligt tage penge for deres system*

0 0
Jakob Schytz 01-04-2011 11:02:44

Håber det er aprilsnaren.

0 0
Mobilsiden.dk 01-04-2011 11:16:31

Det tror jeg ikke det er. Det er en citathistorie ud fra artikler, som er publiceret i går.

0 0

Om brug af cookies