Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google tester sit nye styresystem, Fuchsia, til Pixelbook

Google tester sit nye styresystem, Fuchsia, til Pixelbook

Udviklingen af Googles styresystem Fuchsia til både mobiler og computere er nået så langt, at det nu virker på tabletten Pixelbook. Se en demonstration her.

Foto: Arstechnica.com

Google har i årevis haft enorm succes med Android-styresystemet til primært smartphones, mens Chrome OS også efterhånden er godt udbredt til bærbare computere. Meget tyder på, at begge styresystemer en skønne dag står til at blive erstattet af Fuchsia - et relativt nyt styresystem fra Google, som har været under udvikling siden 2016.

Læs også: Googles Fuchsia genopfinder styresystemet til mobilen

Hjemmesiden Ars Technica har i det nye år taget et nyt kig på, hvor langt Google er i udviklingen af det kommende styresystem. Projektet, som Google endnu ikke har nævnt en eneste gang offentligt, er tilgængeligt open source, og dermed er det lykkedes Ars Technica at få en fortsat meget tidlig udgave af styresystemet til at køre på Googles tabletcomputer Pixelbook.



I videoen ses det, at styresystemet langt fra er færdigt – og det ventes heller ikke at blive det lige foreløbig. Eksempelvis begyndte udviklingen af Android allerede i 2003, men den første mobil kom først fem år senere. Der er altså god grund til at tro, at eventuelle produkter med Fuchsia først bliver en realitet om adskillige år – hvis de altså overhovedet gør det.

Ingen ved med sikkerhed, hvilke planer Google har med styresystemet, og der har siden 2016 floreret flere forskellige historier om, hvad vi kan forvente af styresystemet.

Helt ny bagvedliggende kode og brugerflade

Den måske største ændring i Fuchsia er den bagvedliggende kode, selve kernen, som er markant anderledes end Android og Chrome OS. De to eksisterende styresystemer er baseret på Linux-kernen, mens Fuchsia er bygget oven på Googles egen kerne kaldet Zircon.

Det skulle give helt nye muligheder for Google, som så ikke længere skal understøtte tidligere versioner af Linux-kernen i dets produkter – noget som ofte har givet problemer i forhold til smartphoneproducenter, som hurtigt holder op med at holde enheder opdaterede. Det er altså ikke utænkeligt, at hensigten med Fuchsia er at gentænke hele den bagvedliggende struktur i koden og potentielt gøre det nemmere at holde enheder opdaterede med ny software.

Læs også: Google udgiver letvægtsudgave af Android 8.1 Oreo

Som det også ses i videoen, byder Fuchsia også på en helt ny brugerflade, som er markant anderledes end både Android og Chrome OS. Størstedelen af indholdet består dog på nuværende tidspunkt af placeholdere, som ikke har nogen funktion endnu. I videoen ses det også, at styresystemet pt. kører noget langsomt. Det skyldes dels det tidlige stadie i udviklingen, og at styresystemet endnu ikke kører direkte på Pixelbook, men derimod streames fra en anden computer til enheden.

Uanset hvilke planer Google har med Fuchsia, er det i hvert fald spændende at følge udviklingen af det noget mystiske Google-styresystem, som stille og roligt tager form.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies