Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google tester smarte linser

Google tester smarte linser

Google jagter nye udfordringer og har nu fremvist prototypen på linser, der kan gøre livet for diabetikere lettere.

Hvis du følger med i teknologiverdenen, så har du sikkert hørt Googles Glasses omtalt adskillige gange. Brillerne er søgegigantens svar på en “wearable gadget”, du styrer ved hjælp af stemmen og touch-betjening.

Google har dog ikke tænkt sig at stoppe innovationen der. De har nu fremvist prototypen på kontaktlinser, der er udstyret med trådløse sendere. Det skriver Recode.

Hjælper diabetikere 
Umiddelbart lyder det ikke behageligt, at skulle have elektronisk udstyr i nærheden af øjet, men hele balladen er klemt sammen imellem 2 tynde lag linser, så du altså ikke bemærker elektronikken.

Sensoren, der er placeret i selve linsen, kan måle glykosetallet hvert eneste sekund, og transmittere det til en ekstern enhed. Det ville i fremtiden kunne sikre, at diabetikere er fri for at stikke sig i fingeren, for måling af samme tal. 

Søgegiganten påpeger desuden, at man i fremtiden ville kunne implementere en lyssensor til linsen, så at brugeren ville kunne blive meddelt, hvis tallet har ændret sig. Måske endda med øjnene lukket.

Google har dog også udtalt, at de ikke har nogen planer om at bevæge sig ind på markedet for briller og linser. De vil istedet finde partnere på området for medicinal-apparater, der kan bringe innovationen videre. 

Kilde: Recode

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies