Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google til instrumentbrættet ved I/O

Google til instrumentbrættet ved I/O

Ved Googles udviklerkonference vil amerikanerne vise deres operativsystem til bilen frem for første gang

Apple har allerede vist deres CarPlay-system frem, men rivalerne fra Google pønser selv på teknologi til bilen, og de vil vise deres bud på et styresystem til bilen frem ved Google I/O senere på måneden. Det skriver Autonews.com.

Google er jo allerede i gang med at udvikle selvkørende biler, og de er nået ganske langt i den process, men et system til biler, man selv kan køre, er altså også på tegnebrættet og ikke langt væk.

Systemet skulle internt i Google være kendt under navnet Google Auto Link, og Auto Link er et produkt af en sammenslutning af nogle sværvægtere som blandt andet tæller Google, Audi, General Motors og NVIDIA. Sammenslutningen har fået navnen Open Automotive Alliance.

Læs også: Googles selvkørende bil er klar til storbyen

Rygterne siger, at Google Auto Link ikke vil være et indbygget system i bilen, men snarere en måde at styre telefonen fra bilens egne knapper.

Det er altså en anden løsning på det at kunne bruge telefonen sikkert i bilen end konkurrenterne fra Apple, hvor Google lægger kontrollen over i bilens indfødte knapper, og hvor Apple simplificerer og forstørrer deres funktioner med CarPlay.

Google I/O finder i år sted den 25. og 26. juni i San Francisco.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies