Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google til Microsoft: Fjern YouTube fra Windows Phone Store

Google til Microsoft: Fjern YouTube fra Windows Phone Store

Google kræver at Microsoft fjerner en opdateret udgave af YouTube fra Windows Phone Store.

Google har rettet henvendelse til Microsoft, og kræver at Microsoft fjerner en opdateret udgave af YouTube fra Windows Phone Store.

Årsagen til Googles krav er, at Microsoft for nylig udgav en opdateret udgave af YouTube app til Windows Phone, hvor reklamer blev blokeret og hvor brugerne har mulighed for, at downloade videomateriale lokalt, skriver AfterDawn.

 - “Unfortunately, by blocking advertising and allowing downloads of videos, your application cuts off a valuable ongoing revenue source for creators, and causes harm to the thriving content ecosystem on YouTube," Google wrote to Todd Brix, Senior Director of Windows Phone Apps Team.

Google kræver at Microsoft, senest den 22. maj, fjerner den opdaterede udgave og annullerer allerede hentede udgaver af applikationen.

Kilde: AfterDawn

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rasmus L. Posselt 24-05-2013 22:03:47

Der blev for nyligt afsagt dom om en sag vedr. Motorolas patenter...

Motorola havde krævet 4 mia. dollars om året, MS havde tilbudt dem 1 *million* dollars om året. Retten mente MS skulle betale 1,8 mio. om året til Motorola.

Helt ærligt - hvem er ude i hampen?

0 0
Frederik 18-05-2013 09:32:18

Så kan google lære det. De er bare bange for potentiel konkurrence fra MS og prøver at sætte en stopper for salget af WP ved ikke at supportere det overhovedet. Synes MS bare skal ignorere det brev og lade brugerne nyde denne youtube app uden Googles indblanding :-)

0 0
Thomas Larsen 18-05-2013 09:55:32

Du mener vel ikke Microsoft skal piratkopiere content og fratage youtube's brugere for reklamer bare fordi de ikke kan få deres vilje?

0 0
19-05-2013 16:10:41

Der er andre app som gør NØJAGTIG det samme som MS youtube app og som har eksisteret i flere år.

Google er jo ude efter riven med MS, og har været det længe det sidste stykke tid. det er jo ikke noget nyt.

0 0
Peter Frederiksen 20-05-2013 10:19:41

@Rune

Det er måske også lidt dumt, at M$ bruger millioner af $$$$ smæde- og skræmmekampagner mod Google (Scroogled, underskrift indsamlinger http://goo.gl/khEPz og Android Rage)

Seneste Scroogled...
http://goo.gl/qsOqN
Ved ikke hvad jeg kan bruge Bing til i dette sammenhæng, men jeg har nu heller ikke oplevet at der står skruppelløse App udviklere udenfor min dør...

Så derefter tude over, at Google ikke vil lave Apps til WP eller ikke selv får muligheden for at give First Class experience af Google services til deres brugere...

M$ ligger, som de selv har redt.....

0 0
20-05-2013 11:54:39

Hvis du mener beskyttelse af privatlivet er lige meget, så er det jo som det er.

Der er jo tradition for det i det amerikanske marked af snakke ondt om andres produkter, så der er jo egentlig ikke noget nyt i det.

Apple og Microsoft har det gjort i flere år f.eks. at tåle ondt om hinanden produkter igennem reklamer.

Men må indrømme, der er langt imellem google's "first class experience" når man egentlig ved der findes alternativer som ikke bare er lige så gode, men også meget bedre

0 0
Peter Frederiksen 21-05-2013 03:45:19

Selvfølgelig går jeg for, at privatslivets fred skal beskyttes, men der er også grænser for tyndskid, hvor jeg syntes det er begrænset med Personlige oplysninger, som bliver videregivet til udviklingerne.
Men igen jeg har ikke oplevet skruppelløse apps udviklere foran min dør eller bombarderet min email...

Det er samme model som Paypal (også ved donationer) og Amazon, i Play Store..

Og det fremgår i Google Wallet, som håndterer penge overførelser i Play, at sælger vil få personlige oplysninger, hvilket M$ må have "overset" terms, da de skulle opgive deres kreditkort oplysninger.

"Apple og Microsoft har det gjort i flere år f.eks. at tåle ondt om hinanden produkter igennem reklamer."

Ja, det er og som regel handler det om produkter... som Samsung vs. Iphone reklamer..

Microsoft har valgt en anden måde at konkurrerer på, hvor de har ansat Mark Penn tidligere Bill og Hillary's politiske kampagne strateg, til at fører M$s korstog mod Google, ved hjælp af skræmmekampagner.

Storset alle Scroogled kampagner er slået fejl.

Chrome VS. IE browser markedsandele
http://goo.gl/VvHBq

Chrome/Scroogled (leaked)
http://goo.gl/tC4R1

Det ser ud til at Chrome vil forsætte med at tage markeds andele fra IE og er verdens førende browser.

Men i stedet for at konkurrere på produkt, ser det ud til at endnu en skræmmekampagne er på vej mod Chrome.

Jeg syntes desværre at M$ fører meget stort på mudderkastning, fremfor at være innovative og ud konkurrere f.eks. Chrome med et bedre produkt.

M$'s Anti-Google lobbygruppe Fairsearch.org..
http://goo.gl/YqNN3
Desperat?

0 0
Thomas Larsen 21-05-2013 09:13:06

Det ville også være et lidt bedre argument at Apple og Microsoft gør det, hvis nu så Google også gjorde det :)

0 0
Thomas Larsen 19-05-2013 16:39:12

Det er præcis pointen ja :)

0 0
John 18-05-2013 10:07:00

Google tager ikke skade af at blive presset lidt. De er blevet for store, og tror de kan gøre som det passer dem. Det gælder dog ikke kun Google, men specielt Google har været store fortalere for åbenhed. Så virker det lidt hult, at de forsøger at lukke Microsoft/Windows Phone ude.

0 0
Thomas Larsen 18-05-2013 10:25:55

Nu er det ikke bare Google de skader ved at gøre det.

Så du siger det altså er i orden at microsoft piratkopierer content og fratager muligheden for reklameindtægt fra deres brugere?

At Microsoft ikke har kunne forhandle sig til Youtube API'en har intet med åbenhed at gøre, Youtube i sig selv er heller ikke en åben platform hvis det er det du snakker om.

0 0
John 18-05-2013 10:34:55

Næh, jeg siger at Google har godt af at blive presset lidt. Det nuværende situation er naturligvis ikke holdbar, hverken for Microsoft eller Google, men lidt "civil ulydighed" kan til tider være det der skal til, for at ændre på tingene.

0 0
Peter Frederiksen 18-05-2013 17:08:11

@John

Det handler også mere end youtube apps..

M$ tjener mere på Android end Google, da Android producenterne er (af)presset til at betale Licens penge.

Man vil gerne have andres Cloud tech, men vil ikke bidrage med sine Tech uden at det koster.

F.eks. er Exchange med i den pakke der skal betale licens for, M$ bliver sure over at Gmail dropper ActiveSync, så de ikke kan få adgang til kontakter, kalender og opgaver.

Android producenter skal betale for Exchange, for at få adgang til ens Outlook kontakter, kalender og opgaver på deres devices.

Fair?

0 0
Thomas Larsen 18-05-2013 17:42:02

Ja, det er desværre de historier Microsoft glemmer at nævne når de forsøger at piske en stemning op i folk mod deres konkurrenter.

Bare se på Motorola vs. Microsoft, der tabte Motorola sådan set sagen på baggrund af at Microsoft ikke ville forhandle.

Men selvfølgelig vil Microsoft jo helst have at det er Motorola/Google som bliver udstillet som den store stygge ulv.

Motorola tilbød licensering på 2,25% i royalties hvilket retten fandt for højt, men retten fandt også at Motorola ikke havde handlet i ond tro ved at tilbyde handlen på 2,25%, Microsoft nægtede bare at forhandle tilbudet.

0 0
TF 20-05-2013 23:03:46

Og vis man gennem længre tid har læst dine indlæg er man ikke i tvivl om du ser google som perfekt og ufejlbarlig og derfor selvfølgelig vil have mickrosoft og alle andre er den stygge ulv.

0 0
Thomas Larsen 21-05-2013 12:41:47

Overhovedet ikke, jeg synes meget godt om Microsoft's produkter, og de har en masse gode produkter og tiltag.

Jeg synes også EU's sag mod Microsoft's integration af Internet Explorer var idiotisk.

Så store stygge ulv er de bestemt ikke, og de har fatkisk opført sig pænt de mange sidste år, hvertfald hvad marketing angår, den nuværende "Scroogled" kampagne minder jo meget om deres gamle anti-linux "Get the facts"-kampagne.

Jeg har såmænd heller ikke blåstemplet Google på den måde du beskriver, det ville du måske have lært hvis du i længere tid havde læst mine indlæg, men da jeg normalt skal gentage de samme ting for dig adskillige gange er det ikke uforståeligt at man kan lave den fejltagelse.

I en perfekt verden kunne Microsoft og Google kævle indbyrdes, men dette er ikke en perfekt verden, og desværre går det udover brugerne istedet.

Begge firmaer har nogle gode produkter og services, og begge firmaer gør "dårlige" og "gode" ting, dog synes jeg at Google kan forholde sig sober i diskussionen.

Det kan Microsoft så til gengæld ikke, de har ganske vist nogle gode argumenter i deres scroogled kampagne, og der er klart nogle tiltag jeg selv ville se Google tog, men Microsoft er åbenbart ikke i stand til at tage denne diskussion uden det resulterer i at man fordrejer sandheden i folkefærdet, præcist som man forsøgte det med deres "Get the facts"-kampagne.

Ser du nogensinde Google lave lignende kampagner skal jeg da gerne være den første til at brokke mig over den.

0 0
GadgetMe 18-05-2013 10:55:06

Alle de store skal presses så de ikke kommer til at "eje" hele kloden. Men det der er tale om her er jo simpelt tyveri.

Når MS ikke efterlever de betingelser som en app udvikler har sat men alligevel bruger dele af appen til at lave deres egen er det jo tyveri og det er da ikke acceptabelt IMO

"Fy for pokker hvor er det dog dejligt vejr. vil straks dadle ud og nyde det, god weekend til alle :)"

0 0
Thomas Larsen 18-05-2013 10:47:33

Der er godt nok andre måder at lufte sin ulydighed på end at bryde loven og at bruge sine egne kunder som gidsler fordi man ikke har fået sin vilje.

0 0
John 18-05-2013 09:23:12

Google kan jo bare se at få fingeren ud og lave en app til Windows Phone.

0 0
Peter Frederiksen 20-05-2013 00:18:26

Men de vil ikke lave apps til WP8...
http://goo.gl/AwgEA

0 0
Logik 17-05-2013 16:12:12

http://www.theverge.com/2013/5/15/4334956/microsoft-responds-to-youtube-windows-phone-takedown-notice

"Following Google's demands for Microsoft to remove its Windows Phone YouTube app, Microsoft has responded saying it's happy to include advertising. Google sent a cease and desist letter to Microsoft recently, with concerns that the Windows Phone YouTube app does not display ads. "We’d be more than happy to include advertising but need Google to provide us access to the necessary APIs," says a Microsoft spokesperson."

0 0
Thomas Larsen 17-05-2013 16:43:13

Host hvad?

0 0
Logik 17-05-2013 17:03:56

"We’d be more than happy to include advertising but need Google to provide us access to the necessary APIs," says a Microsoft spokesperson.

"In light of Larry Page’s comments today calling for more interoperability and less negativity, we look forward to solving this matter together for our mutual customers."

Hvorfor kun bringe den ene side af sagen, når artiklen er forsinket til at begynde med.

0 0
Henrik 21-05-2013 11:20:39

Præcis.
Google har så travlt med at ville virke "cool", men når det så kommer til stykket, så er de ligeså meget nogle assholes som alle andre.

No magic there.

Var til Google I/O, og det var jo som en nyreligiøs vækkelse. Kun Apple konferencer er værre.

0 0
Peter Frederiksen 17-05-2013 22:05:27

Det fremgår også i Google's brev til M$

In addition to violating those provisions of the Terms of Service, your application also uses YouTube’s protected trademarks in ways that likely confuse consumers as to the source of the application and whether it is affiliated with or approved by YouTube.

The YouTube API Branding Guidelines (https://developers.google.com/youtube/branding) state that you may never use the YouTube logo or the YouTube name in conjunction with the overall name or description of your application, product or service.

Hvilket også er en væsentlig del af sagen....

0 0
Logik 18-05-2013 04:17:13

Hvis du bare vil påpege, at det er en væsentlig del af sagen, at de bruger Youtube brandet og logo.
Hvorfor var det så ikke et problem før denne opdatering, eller på nogen af de mange andre Youtube apps?

0 0
Thomas Larsen 18-05-2013 05:49:33

Fordi det ikke var tilfældet før.

0 0
Logik 18-05-2013 13:27:56

Joeh. Kan tælle fem andre apps der gør det samme i den amerikanske WP Store.

0 0
Thomas Larsen 18-05-2013 13:44:44

Men de er ikke lavet af Microsoft, så ikke relevant.

0 0
Logik 18-05-2013 15:31:01

Nu har Microsoft's Youtube app eksisteret i et par år, så hvorfor er det først et problem nu?

0 0
Thomas Larsen 18-05-2013 17:01:23

Fordi før applikationen blev opdateret var der tale om sådan set et link til Youtube's mobilside vha. webview i en applikation.

Derfor var der sådan set intet i den implementation der var Microsoft's, det var med andre ord det samme som et bogmærke til m.youtube.com.

Microsoft har siden de kom ud med Windows Phone 7 gerne ville have en native Youtube klient, Google er ikke interesseret i at lave en, så Microsoft vil gerne lave en selv.

API'en som Microsoft kan benytte sig af er dog ret begrænset, hvorimod Google og tidligere Apple havde adgang til en bedre API.

Nu har Microsoft så valgt at lave en App som fungerer udenom den eksisterende API, og dette vil Google selvfølgelig ikke have.

Derfor er det hele blusset op nu, og ikke før.

0 0
Peter Frederiksen 18-05-2013 16:43:06

Kan forklares her... http://goo.gl/Ee8H0

0 0
Thomas Larsen 18-05-2013 13:49:34

Det nævnes forresten også rent sekundært, sandynligvis af ren juridiske årsager.

0 0
Thomas Larsen 17-05-2013 17:13:52

Ah, troede bare du havde en pointe andet end at Mobilsiden skulle skrive om at Microsoft forsøger at afpresse Google til at give dem deres vilje.

0 0
Logik 18-05-2013 04:07:56

Det handler mere om at Google, der ellers er åbne, ikke vil give Microsoft de rigtige redskaber.
Altså at kræve at Microsoft skal inkludere noget i deres app, som Google ikke selv vil give tilladelse til, er jo bare en anden form for censur.
At der er nogen andre ting, som lokal kopi osv. er ikke så cool af Microsoft.

Det er da værd at have med, når det oprindelige nyhed er et par dage gammel.
Det er måske bare mig.

0 0
Thomas Larsen 18-05-2013 05:47:57

Google kræver ikke at Google skal inkludere noget i deres app som Google ikke selv vil give tilladelse til.

Der er reklamer i den klient der er understøttet til Windows Phone 8, den har Microsoft fjernet og erstattet med en uden reklamer.

0 0
Thomas Larsen 18-05-2013 05:48:17

Google kræver ikke at Microsoft*

0 0
Peter Frederiksen 17-05-2013 14:39:48

M$ bliver... SCROOGLED...

0 0

Om brug af cookies