Google-topmodellerne Pixel og Pixel XL er nu officielle

Googles to nye topmodeller, Pixel og Pixel XL, er netop lanceret ved en stor event i USA. Se alle nyhederne om de to nye smartphones her.

Google-topmodellerne Pixel og Pixel XL er nu officielle

Efter måneder med intense rygter, lækkede billeder og pressefotos løfter Google omsider sløret for it-gigantens to nye topmodeller, der er starten på en helt ny smartphonestrategi med nye ambitioner.

Googles velkendte Nexus-brand er nu sløjfet, og i stedet skal du nu vænne dig til at kalde Googles telefoner for ’Pixel’. Det betyder en helt ny designstil, ny software og ikke mindst et nyt prisniveau.

Læs også: Google Pixel lanceret i smug – her er nyhederne

Pixel-produktserien er ikke ny – faktisk går den tilbage til 2013, hvor Google lancerede computeren Chromebook Pixel. Sidenhen er også en Pixel C-Android-tablet kommet til – og altså nu de to topmodeller Pixel og Pixel XL.

Nye tider – ny designstil

Ved første øjekast viser det sig tydeligt, at meget er nyt i år. Modsat de foregående år er de to telefoner helt identisk designet, da HTC står bag begge telefoner, men dog ikke markedsført som producent bag dem. I sædvanlig Google-stil er der tale om et ganske stilrent og minimalistisk design, og Google vil formentlig også høre for, at der er hentet en smule inspiration hos Apple.

Ikke desto mindre er det et ganske nydeligt og simpelt design, der præger de to Google-telefoner med bløde hjørner og kanter, som næppe vil afskrække nogle, men dog kan virke en anelse konservativt. De to Pixel-telefoner er bygget om omkring en solid unibody-konstruktion, som bagpå er prydet med en interessant detalje.

Lidt i stil med Huawei P9 og Nexus 6P er der nemlig føjet et stort glaselement på bagsidens øverste tredjedel, der huser kameraet, LED-blitzen, mikrofoner, fingeraftrykslæseren og ikke mindst antennerne inde bagved. Her kan Google dog ikke beskyldes for at være konservativ – der er snarere tale om et designtiltag, der allerede ser ud til at dele vandene.

Der er også godt gang i farverne – eller rettere den ene farve. Denne gang har Google nemlig leveret en meget kraftig eksklusiv blå farve meget sigende kaldet ’Really Blue’. De to andre farver er sølv (’Very Silver’) og sort (’Quite Black’).

Den lille Pixel måler 143,8 x 69,5 mm og gemmer på en 5” skærm, mens Pixel XL, som navnet indikerer, er den større af de to med målene 154,7 x 75,7 mm – begge 8,6 mm tynde.

Google Pixel XL
Foto: Twitter.com (@evleaks)

Samme smartphone i to forskellige størrelser

Netop skærmene er værd at dvæle ved, for det er faktisk et af de eneste punkter, hvorpå Pixel og Pixel XL adskiller sig fra hinanden. Som bekendt er der kun 0,5” i forskel på de to modeller, men det er ikke desto mindre end forskel, der er til at føle på.

Hvis du derfor synes, at store topmodeller lige som Pixel XL på 5,5” er lige i overkanten, kan den mindre Pixel på 5” altså være et godt alternativ, da den størrelsesmæssigt er tæt på identisk med Samsung Galaxy S7.

Hvor Pixel gemmer på en Full HD-skærmopløsning (1.080 x 1.920 pixels), er der den noget højere QHD-opløsning (1.440 x 2.560 pixels) at finde på den større Pixel XL. Dermed har de to telefoner en pixeltæthed på henholdsvis 441 og 534 PPI. Om end skærmen i Pixel XL er noget skarpere end i Pixel, er en Full HD-skærm på 5” fortsat mere end rigeligt til langt de flestes behov.

Hvis virtual reality via Googles nye Daydream-headset er noget for dig, vil du dog få den bedste oplevelse med Pixel XL. Begge telefoner er, som de første, Daydream-kompatible.

Begge telefoner er også udstyret med en skærm af AMOLED-typen, så du får mættede farver og et sortniveau, der kan levere sort, der rent faktisk er sort og ikke gråt. Skærmpanelerne beskyttes, lige som de fleste nyere telefoner, at Corning Gorilla Glass 4.

Nyt, stærkt kamera

Modsat producenter som Huawei, LG og Apple er Google ikke gået med på dual-kamera-vognen. I stedet er der én kamerasensor at finde bag på begge telefoner – nærmere betegnet en 12 megapixel af slagsen. Sensoren er af modellen Exmor IMX378 fra Sony og er i bund og grund samme stærke kamera som i Nexus 5X og 6P.

Det betyder, at Pixel og Pixel XL kan levere ganske habile fotografier, hvor du særligt vil opleve kameraets styrke i mørke omgivelser. Opløsningen på 12 megapixel og sensorens fysiske størrelse på 1/2,3” (1,1 cm) betyder nemlig, at hver pixel har en ret stor størrelse på 1,55 µm. Med andre ord: Sensoren kan lukke ganske store mængder lys ind. Funktionen HDR+ er også altid aktiveret uden at der kommer nogen forsinkelse, når du tager billederne.

Bagkameraet suppleres af en anden Sony-sensor; her af typen Exmor IMX179. Den leverer en opløsning på 8 megapixel og bør være mere end rigeligt til de dagligt selfies.

Er du særlig flittig til at tage billeder, vil Pixel-telefonerne være særligt velegnede. Hjemmesiden DxOMark, som tester kameraer og smartphoneskameraer, har nemlig vurderet kameraerne i Pixel og Pixel XL til 89 ud af 100 point. Dermed indtager de en 1. plads.

Google har også sørget for ubegrænset sikkerhedskopiering af dine fotos med appen Google Fotos – i fuld opløsning vel at mærke. Det er noget, der normalt kun er gratis i to år, hvorefter de sikkerhedskopierede billeder vil opbruge din begrænsede Google Drev-lagerplads – men altså ikke med Pixel-telefonerne.

Pixel

Særlige softwarefunktioner – og Android 7.1 Nougat

Google har nemlig skiftet strategi med disse Pixel-telefoner, hvor der er inkorporeret en lang række af særlige softwarefunktioner, som er unikke for Pixel-serien på samme måde som de forskellige tilpasninger af Android-styresystemet fra Samsung, LG, Sony, Huawei osv. har nogle unikke funktioner.

Google er altså gået lidt væk fra en såkaldt ’stock-udgave’ af Android og har føjet væsentligt flere særlige funktioner til end det har været tilfældet med Nexus-serien.

Disse særlige Google-softwareændringer omfatter blandt andet en særlig Pixel-hjemmeskærm, ændrede navigationsknapper, mulighed for at bringe notifikationspanelet frem med et swipe på Imprint-fingeraftrykslæseren, en nydesignet Indstillinger-app og særlig 24/7-kundeservice.

De mange nyheder skyldes, at Google samtidig med offentliggørelsen af telefonerne har lanceret en ny udgave af Android-versionen Nougat. Den nye version hedder Android 7.1 Nougat og bringer mindre nyheder med sig – bl.a. ovenstående. Det var altså LG V20, der blev den første smartphone annonceret med Android 7.0 Nougat, mens Googles Pixel-telefoner derimod er de første med Android 7.1 Nougat.

En af Googles helt store softwarenyheder er også Google Assistant, som er en ny, direkte konkurrent til Siri. Google Assistant fungerer, lige som Google Now, ved at du indtaler eller skriver dine spørgsmål og kommandoer. Assistenten er dog i langt højere grad baseret på kunstig intelligens og maskinlæring. Ved blot at holde ‘home’-knappen nede på startskærmen åbner du nu for Google Assistant.

Googles to seneste apps, Duo og Allo, er naturligvis også en del af Pixel-telefonerne, så du kan videochatte og chatte på nye måder med Googles telefoner.

Pixel

Den seneste mekanik på markedet

Nexus-produkterne fra Google er i mange år ankommet med de bedste specifikationer på markedet, og den filosofi er ikke ophørt trods navneskiftet. I motorrummet af Pixel-telefonerne gemmer der sig således den kraftige Snapdragon 821-processor fra Qualcomm. Ja, 821 og ikke 820.

Tilbage i juli måned offentliggjorde Qualcomm den nye processor, som grundlæggende er identisk med 820 – blot fintunet yderligere, således at den yder 10 % bedre end 820. Den består således af 2 x2 Kryo-kerner, der drøner afsted med henholdsvis 1,6 og 2,15 GHz.

Dertil gemmer der sig 4 GB LP-DDR4 RAM i begge telefoner, hvortil du kan vælge mellem varianterne 32 GB og 128 GB. Og Google har traditionen tro valgt ikke at gøre det muligt at indsætte et eksternt microSD-kort, da it-giganten satser på sine mange cloudløsninger.

Langt de fleste ting på Pixel og Pixel XL er altså identiske, men en ting, som dog påvirkes af de forskellige størrelser på telefonerne, er kapaciteten af batterierne. Den mindre Pixel rummer et batteri på 2.770 mAh, mens der er 25 % mere batteri at gøre godt med i Pixel XL (men dertil også en mere strømslugende skærm).

Google oplyser, at du på kun 15 minutter kan oplade telefonerne nok op til hvad der svarer til 7 timers batteritid.

Se også:  Google Pixel og Pixel XL: Pris og tilgængelighed

Det næste i sagen

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden gik videre med historien. 4/10/2016 blev bolden spillet videre med fortællingen om Afsløring: Apples safirglas ridser for let [VIDEO] – Artiklen kan læses her. Se også seneste nyt om temaet her.