Google udgiver antivirus app til Chrome

Søgegiganten vil gøre din Chrome-browser til Windows mere sikker med app’en ’Cleanup Tool’.

Google udgiver antivirus app til Chrome

Computervira og malware er en altid eksisterende trussel når der surfes på nettet, noget Google adresserer i en ny app til selskabets populære Chrome-browser til Windows. Det skriver Google på deres blog.

Programmet hedder ’Chrome Cleanup Tool’ og udvider den indbyggede sikkerhedspakke som søgegiganten har integreret i Google Chrome. Her er hovedhensigten at identificere og fjerne ondsindede Chrome tilføjelser, der kan forhindre Google Chrome i at køre som det skal.

Googles sikkerhedsværktøj er udviklet i samarbejde med antivirus selskabet ESET og bliver løbende opdateret af begge selskaber.

Bemærk, at der ikke er tale om et bredspektret antivirus-program til dit Windows-system. Googles værktøj er kun møntet på software som ikke fungerer efter Google sikkerhedsforskrifter til Chrome.

Læs også:  Alvorlig sikkerhedsbrist rammer alle enheder med Wi-Fi

Google Chrome desktop
Foto: Google.com

Sådan installerer du Google Cleanup Tool

For at komme i gang med Googles antivirus app, skal du gå igennem følgende enkle skridt:

  • Hent download-pakken på denne Google-side 
  • Kør programmet
  • Tillad, at programmet laver ændringer i dit system

Er dit Chrome-program inficeret med skadelig software, vil Google Cleanup fjerne eller afinstallere de farlige udvidelser, toolbars, mm. Er din maskine sikret, vil app’en ikke foretage yderlige ændringer i dit system.

Se også:  Google: Tag et sikkerhedstjek og få 2GB gratis lager [TIP]