Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google udgiver sidste betaudgave af Android 7.0 Nougat

Google udgiver sidste betaudgave af Android 7.0 Nougat

Forud for den endelige lancering af Android 7.0 Nougat udgiver Google nu den femte og sidste betaudgave af den næste Android-version.

Den femte betaudgave inkluderer et easter egg, hvor du skal fodre en kattekilling.
Den femte betaudgave inkluderer et easter egg, hvor du skal fodre en kattekilling.
Foto: Androidpolice.com

Tilbage i marts måned offentliggjorde Google et smugkig på den næste udgave af Android, version 7.0 med navnet Nougat. Sidenhen er der med en måneds mellemrum udgivet nye betaudgaver lige som Apple gør det med iOS, hvor der både rettes fejl samt tilføjes og fjernes funktioner.

Nu hvor den endelige udgivelse af softwaren nærmer sig, lanceres den femte og sidste betaudgave af Android 7.0 Nougat - det såkaldte Developer Preview.

Læs også: Google udgiver officielt Android N - her er alle nyhederne

På nuværende tidspunkt er der ikke spottet nogle større nyheder i betaversionen ud over ændringen af navnet i softwaren til Android 7.0 Nougat i stedet for Android N samt et såkaldt easter egg - små sjove overraskelser gemt i softwaren. Ved at holde fingeren nede på indstillinger-genvejen i hurtigindstillingerne, som kan hives ned fra toppen, kan du nu redigere de enkelte ’quick settings’-genveje. Her ses nu en ny genvej kaldet ’empty dish’.

Når du klikker på ikonet, får du fire knapper frem med forskellige typer af mad, som falder i kattes smag. Dette års easter egg er nemlig Googles egen lille udgave af spillet Neko Atsume, som i al sin enkelthed går ud på at fodre killinger. Før eller siden vil en kat dukke op på skærmen, og så bliver den mad, du placerede i hurtigindstillingerne, spist op. Derfor må du naturligvis fodre den igen.

Foruden dette lidt mystiske easter egg, som er noget mere abstrakt end sidste års Flappy Bird-easter egg, gemmer denne sidste betaudgivelse primært på fejlrettelser og forbedringer. Der er dog fortsat nogle ting, der mangler at blive færdiggjort og/eller forbedret inden den endelige udgivelse, som er:

  • Nedbrud
  • Multi-window
  • Kamera
  • ’Forstyr ikke’-tilstand
  • Valg af den rette app (APK) i Google Play ved zoomet skærm
  • Understøttelse af Vulkan-grafik-API
  • Android Auto virker ikke
Skulle du have mod på allerede nu at give Android 7.0 Nougat et forsøg, kan du downloade softwaren til udvalgte Nexus-enheder på Googles hjemmeside. Det kræver dog en vis teknisk snilde, så hvis du ikke er fortrolig med at skrive forskellige kommandoer og ikke ønsker at nulstille din telefon, bør du vente på den endelige udgivelse, som rulles ud over the air.

Her ses tidsplanen for, hvornår Android 7.0 Nougat udrulles.
Her ses tidsplanen for, hvornår Android 7.0 Nougat udrulles.

De første telefoner, der får softwaren, er Nexus-modellerne, men Google har endnu ikke afsløret præcis hvornår det sker. Den eneste oplysning der er at gå ud fra, er at det bliver i løbet af 3. kvartal, hvilket kan være helt frem til udgangen af september måned.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies