Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google udvider sikkerheden i Google Play med Android 4.2

Google udvider sikkerheden i Google Play med Android 4.2

Google forbedrer nu sikkerheden for Android-brugerne med nye sikkerhedsfeatures i Android 4.2.

Den 13. november blev Google Nexus 4 by LG og Google Nexus 10 by Samsung sat til salg i Google Play, begge med det tilfældes at de har Android 4.2 og dermed også forbedret app-sikkerhed.

 - Får Google Play malware-scanner?

Ét af kritikpunkterne hos Android har i længe været den store mængde malware som slipper igennem diverse sikkerhedstiltag og som inficerer enhederne, men det skal nu være slut mener Google.

 - Få et dybere indblik i Android 4.2

I Android 4.2 har Google nemlig implementeret en malware-scanner automatisk er slået til at advare forbrugeren om skadelig software.

Det betyder at hvis man henter en applikation fra Google Play eller fra en tredje-parts butik som er inficeret med malware, så alamere Android om den skadelig software og fraråder at installere den.

Sikkerhed uden for Google Play

Michael Morrissey fra Androids sikkerhedsteam siger i en Google+ post;
 - ”At holde vores brugeres oplysninger sikkert er en topprioritet. Vi scanner automatisk Google Play for at blokere og fjerne skadelige apps. Med Android 4.2 Jelly Bean og Google Play installeret, har brugere mulighed for at anvende Google Android som et sikkerhedstjek. Vi vil kontrollere for potentielle skadelige programmer, uanset hvor du er ved at installere dem fra. Så hvis du installerer programmer fra ukendte kilder såsom internettet eller en tredjepart app-butik, vil denne gratis service give dig endnu et sikkerhedslag.”

Herunder kan de se skærmbilleder af den nye sikkerhedsfeature samt et skærmbillede af sikkerhedsfunktionen i indstillinger på en Galaxy Nexus kørende Android 4.2 Jelly Bean.

Funktionen kan slås fra under indstillinger - sikkerhed, fjern fluebenet fra "bekræft apps".

Kilde: Google Support

Læs også:
- Android 4.2 på vej til Galaxy Nexus og Nexus 7
- Ingen Android 4.2 til Samsung Nexus S og Motorola Xoom
- De første danske priser på Nexus 4

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

knudknud3 18-11-2012 07:03:28

Jeg håber blot, at denne foranstaltning kun vises ved reelle trusler, og ikke som ved Windows XP der hele tiden henviser til risikoen ved at downloade eller opgradere et program.

0 0

Om brug af cookies