Google-udviklere skal droppe ”menu-knap”

Udviklere får nu klare retningslinier fra Google, når der skal udvikles applikationer til Android styresystemet.

Google-udviklere skal droppe ”menu-knap”

Der har længe været snak om at Google ønskede mere kontrol og ensartethed mellem de applikationer, som udvikles til Android. Dette forsøges nu med Ice Cream Sandwich.

Androids chef Scott Main skriver i et blogindlæg: -”For at kunne tilbyde den mest intuitive og konsistente brugeroplevelse, bør du migrere dine designs væk fra brugen af menu-knappen og over til brugen af action bar”.

”Du bør ikke bare stoppe med at satse på knappen rent hardware-mæssigt, men også stoppe med at tænke på den, som en funktion i det hele taget”, fortsætter han på bloggen. Skriver ComputerWorld.dk.

Tidligere var ”menu-knappen” en del af Android-produkter, men med version 3.0 (Honeycomb) blev dette ændret, og i stedet skal udviklerne tænke på ”action bar” eller andre steder på skærmen.

Alt dette har resulteret i, at Google har lavet nogen tekniske guidelines til, hvordan udviklere fremadrettet skal udvikle applikationer til Android-telefoner. Det skriver ComputerWorld.dk.

Kravene fra Google er klare

Med Ice Cream Sandwich introducerede Google blandt andet en ny skrifttype ”Roboto”, denne matcher firmaets krav til design og fungerer også på skærme med høj opløsning.

Google skriver i kravene til udviklerne, at de altid bør stræbe efter at imponere brugerne, samt applikationerne bør kombinere skønhed, simplicitet og have til formål at skabe en magisk oplevelse for brugerne.

Problemerne for udviklerne har tidligere været, at det er svært at designe en applikation, som virker på alle Android-enheder. Dette har også været medvirkende til Google Android ofte er blevet kritiseret for at være en fragmenteret platform.